2024. április 26. 16:50

KezdőlapWRCMoncet: Készen állunk egy újabb győzelemre

Moncet: Készen állunk egy újabb győzelemre

-

A Finn Rallyn és Ypres Rallyn aratott győzelmek után a Hyundai Motorsport a görög Acropolis Rallyn is szeretne ezért az eredményért harcolni. 

A korábbi gödörből sikerült kikerülnie a Hyundai Motorsportnak, amit jól mutat, hogy Ott Tanak révén már három győzelmet tudott szerezni a koreai gyártó, az Acropolis Rallyra pedig két siker után érkezik. 

“Magabiztosan várjuk az Acropolis Rallyt, miután Finnországban és a belga Ypres Rallyn is nyerni tudtunk – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese. – Ezek a győzelmek mutatják, hogy a Hyundai i20 N Rally1 képes most már minden felületen az eredős eredményre. Ezért Görögországban is a győzelemért szeretnénk harcolni. Görögországban azonban nagyon durvák a szakaszok és bárkivel bármi megtörténhet. Bízunk benne, hogy sikerül elkerülnünk a problémákat és az utolsó szakaszig harcban lehetünk a győzelemért, ezt pedig segíthetnek elérni kiváló versenyzőink.” 

A Hyundai Motorsport a gyártók bajnokságában a második helyet foglalja el 88 pont hátrányban a Toyota mögött. 

A koreai gyártó versenyzői közül Ott Tanak a bajnokság második helyén áll 72 pont hátránnyal Kalle Rovanpera mögött, míg Thierry Neuville a negyedik, Dani Sordo a kilencedik, a görög versenyt kihagyó Oliver Solberg pedig a 13. helyen áll kilenc verseny után. 

Az Acropolis Rallyn 16 szakasz és 34-36 fok közötti hőség vár a versenyzőkre. 

Friss