2024. április 26. 04:50

KezdőlapWRCHogy áll a Junior WRC az utolsó nap előtt? 

Hogy áll a Junior WRC az utolsó nap előtt? 

-

A Junior WRC idei utolsó versenyén négyen harcolnak a világbajnoki címért, azonban az Acropolis Rally pályái a fiatal versenyzőknek is feladta a leckét. 

A szezonzáró Acropolis Rallyra Sami Pajari és Jon Armstrong azonos pontszámmal, Robert Virves 1, Lauri Joona pedig 6 pont hátránnyal érkezett. 

A szabályok szerint Görögországban dupla pontokat szerezhetnek a JWRC versenyzői, ami mellett minden szakaszgyőzelem plusz 1 pontot jelent. 

Péntek este az észt Robert Virves 1:47 perc előnnyel vezette a kategóriát a defektet szerző Jon Armstrong előtt, míg a sérült felfüggesztéssel vezető Lauri Joona a negyedik helyen állt. Ugyanakkor Sami Pajari már szuperralyzni kényszerült, miután a negyedik szakaszon kettős defektet szerzett. 

Az első nap hét szakasza közül Pajari 1, Armstrong és Virves pedig 3-3 szakaszt nyert, 

A versenyt a második nap után Virves továbbra is magabiztosan, 53.2 másodperc előnnyel vezeti Armstrong előtt, ugyanakkor a visszatérő Sami Pajarinak sikerült a hat fős mezőnyben az ötödik helyre lépnie, miután Lauri Joona a szombati harmadik szakaszon már nem tudott célba érni, és szuperrallyzni kényszerült. 

Pajari emellett öt, Armstrong pedig 1 szombati szakaszt tudott nyerni. 

A szombati nap végén Robert Virves lehet a legelégedettebb, hiszen vezető helyével és 3 szakaszgyőzelmével 53 pontot sikerülne gyűjtenie, míg Sami Pajari 26-ot, Armstrong 40-et, Joona pedig 16-ot, amennyiben vasárnap visszatér. A világbajnokságot így Virves 137 pontot gyűjtve nyerné, 12 ponttal megelőzve Armstrongot és 26-tal Pajarit. 

Vasárnap még három szakasz, közte a Power Stage van hátra.

Friss