2024. március 28. 21:56

KezdőlapWRCA Topp-Cars segítette ki a Toksport csapatát az Acropolis Rallyn 

A Topp-Cars segítette ki a Toksport csapatát az Acropolis Rallyn 

-

Eyvind Brynildsen autójának karosszériáján problémát fedeztek fel szerda délután az Acropolis Rallyn, azonban a szentlőrinci Topp-Cars Rally Team segítségével sikerült rajthoz állnia a Toksport WRT norvég versenyzőjének. 

Nagy bajba került a Toksport WRT az Acropolis Rallyn szerda délután, ahol a csapat problémát fedezett fel Eyvind Brynildsen autójának karosszériáján. Az Andreas Mikkelsent, Nikolay Gryazint, Emil Lindholmot is indító csapatnak sürgősen karosszériacserét kellett végeznie a norvég versenyző autóján, azonban nem volt tartalék. 

A csapat intézett néhány telefont, majd a Topp-Cars Rally Team végül tudott segíteni. 

A magyar csapat egy éjjelen át tartó szállítás után csütörtökön, görög idő szerint 09:58-kor ért Lamiába, a verseny szervizparkjába. Mivel az ismételt gépvétel határideje 11 óra volt, a Toksport nem késlekedhetett és végül 46 perc (!) alatt sikerült elvégeznie a karosszéria cserét. 

“A műszaki átvizsgálás során problémát tapasztaltunk Eyvind Brynildsen autójának karosszériáján – mondta Yannick Willocx főmérnök a WRC hivatalos oldalának. – Megoldást kellett találnunk. Az egyik lehetőség egy másik Skoda találása volt, azonban a helyi versenyzők csak egy autóval rendelkeznek. Ezért elkezdtünk körbe telefonálni. Lett volna néhány karosszéria Németországból és Csehországból, azonban nem lehetett volna vele ideérni. Végül a Topp-Cars segítségével sikerült megoldani a problémát. Este hat körül indultak Budapestről és egész éjjel utaztak, hogy ideérjenek. Végül 10 körül értek ide, de 11 óráig lehetett ismét átvetetni az autót. Kaptunk egy csupasz karosszériát egy motorral, amit előbb ki kellett szerelnünk. Körülbelül 40 szerelőnk segítségével nagyjából 46 perc alatt készültünk el.” 

Mindenki igyekezett segíteni a skodás csapatnak a helyszínen. 

“Nagyon elkötelezett volt mindenki a segítésben. Le a kalappal minden szerelő előtt. Remek munkát végeztek.” 

Eyvind Brynildsen, aki a sérült Marco Bulaciát helyettesítette, végül az abszolút 10., és WRC2 negyedik helyén fejezte be a görög versenyt. 

A szerelésről készült videó itt tekinthető meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss