2024. április 20. 03:34

KezdőlapWRCArmstrong ezúttal is csak picivel maradt le a vb címről, de már...

Armstrong ezúttal is csak picivel maradt le a vb címről, de már feljebb lépne

-

Jon Armstrong sorozatban kétszer zárt második helyen a Junior WRC-ben, a jövőben azonban szeretne feljebb lépni. 

Tavaly Sami Pajari és Jon Armstrong is 2-2 győzelmet aratott a Junior WRC-ben, azonban a bajnokság végén a finn versenyző örülhetett, hiszen 22 pont előnnyel megnyerte a vb címet a brit versenyző előtt. 

Idén mindketten újra a fiatalok világbajnokságában indultak, és bár Armstrong ezúttal legyőzte Pajarit, ebben a szezonban az észt Robert Virves vitte el előle a vb címet, amiről csupán 17.5 másodperc döntött Görögországban, hiszen, ha a brit versenyző nyer, akkor ő a világbajnok. 

“Igazából nagyon jó versenyünk volt Görögországban – mondta Jon Armstrong a vb hivatalos oldalának – Nagyon igyekeztem utolérni Robert Virvest a defektünk után, de a végén elfogytak a kilométerek. Természetesen csalódás, hogy ismét a második helyen zártunk.” 

Armstrong szerint Horvátországban vesztették el a vb-t. 

“Az áprilisi Horvát Rallyn nagyon sok pontot vesztettünk. Nagyon rosszul sikerült a nyitó nap és ki is csúsztunk. Később pedig technikai hibák hátráltattak. Horvátországban egy nagy lehetőséget mulasztottunk el, a szezont nézve, itt vesztettük a legtöbbet.” 

A brit versenyző 2018-ban megnyerte a szimulátor világbajnokságot, azonban jövőre szeretne feljebb lépni. 

“Nem tudom még, hogy mit hoz a jövő, de szeretném folytatni a versenyzést. Két második hely után nem sok értelmét látom, hogy maradjak a Junior WRC-ben. Sokkal inkább szeretnék a WRC2-ben indulni, ehhez azonban nagyon nagy költségvetésre van szükség. Ezért el kell kezdenünk komolyan dolgozni ennek a megteremtésén.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss