2024. április 24. 05:57

KezdőlapWRCRovanpera: Itt nem lehet tökéletesen felkészülni 

Rovanpera: Itt nem lehet tökéletesen felkészülni 

-

A WRC gyártói nem tesztelhetnek Európán kívül, most pedig éppen egy ilyen verseny következik az Új-Zéland Rallyval. A vb éllovas Kalle Rovanpera szerint Európában nem lehet tökéletesen felkészülni Új-Zélandra. 

A WRC gyártóinak tilos Európán kívül tesztelni a szabályok szerint, ezért Új-Zélandra is az öreg kontinens egy részén kell a lehető legjobban felkészülni. 

A Toyota ezt Közép-Finnországban teszi, ahol Kalle Rovanpera szerint nem lehet tökéletesen felkészülni az Új-Zélandi pályákra. 

“Európában, így Finnországban sem lehet teljesen tökéletesen felkészülni Új-Zélandra – mondta a vb éllovasa a Rallit.fi oldalnak. – Igazából csak ötleteink lehetnek, hogy milyen beállítások is lehetnek majd ott jók. Görögországban azonban nagyon rossz volt az autó, ezért sokat kell javítanunk rajta.” 

A görög Acropolis Rallyn és előtte a belga Ypres Rallyn is csak a Power Stage-en tudott pontot szerezni a finn toyotás, azonban így legalább jó szájízzel tudott a következő versenyre menni. 

“A versenyek nem sikerültek jól, de legalább a Power Stage-en sikerült pontokat szereznünk Belgiumban és Görögországban is. E jó befejezés mindenképp könnyebbé teszi a felkészülést a következő versenyre is. Új-Zélandra is jó hangulatban fogunk menni, és meg kell próbálnunk feledtetni az utóbbi két rossz versenyt. A hétvége nagyon nehéz lesz, mert a verseny 60%-a pénteken zajlik le, amikor takarítanunk kell a pályákat.” 

Friss