2024. április 24. 13:55

KezdőlapWRCMoncet lassan egy éve egyensúlyoz egy vékony deszkán 

Moncet lassan egy éve egyensúlyoz egy vékony deszkán 

-

Julien Moncet Andrea Adamo tavaly decemberi távozása után vette át ideiglenes munkakörét, a Hyundai Motorsport irányítását csapatigazgató-helyettesként. 

Nagy bajban volt a Hyundai tavaly decemberben, hiszen távozott addigi állandó csapatvezetője, Andrea Adamo, ráadásul a Hyundai i20 N Rally1-gyel is komoly késében volt. 

Adamo helyére ideiglenesen Julien Moncet lett kinevezve csapatigazgató-helyettesként, és az ő keze alatt sikerült a kezdeti nehézségekből egy olyan fejlődést véghez vinni, melynek eredményeként már harmadik vb futam óta veretlen a koreai gyártó, ráadásul Görögországban története első hármas sikerét aratta. 

Fotó: Hyundai Motorsport

A komoly fejlődés és sikeresség ellenére sem nevezték még ki véglegesen csapatvezetőként Julien Moncet-et, így továbbra is egy olyan vékony lécen egyensúlyoz, melyről bármikor eltávolíthatják, ha találnak a feladatra megfelelő személyt.

“Ez év elején kaptam azt a feladatot, hogy egy-egy versenyen segítsek a csapatnak – mondta Julien Moncet. – Eleinte még megtudtam tervezni a jövőmet, de most már nem foglalkozok vele. Végzem a feladatom és ha a következő versenyen is még ott leszek, akkor az jó dolog, ha pedig nem azt nyilván sajnálni fogom. Ezt azonban nem én döntöm el. Az elmúlt versenyeken valóban bizonyítottuk versenyképességünket, és mindenki remekül végezte a dolgát. Ez azonban nem az én érdemem, hanem a csapat minden tagjáé.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

A világbajnokság gyártó bajnokságában, mely mindig is a legfontosabb volt a Hyundai számára, a a csapat a második helyen áll 63 pont hátránnyal a Toyota mögött. 

Friss