2024. április 20. 07:45

KezdőlapWRCIngram: Eltévedtem az itiner információkban 

Ingram: Eltévedtem az itiner információkban 

-

Chris Ingram lassú sebességnél, de igen nagyot esett az Acropolis Rallyn, a baleset azonban nem befolyásolja az idei szezonját. 

A 2019-es Rally Európa-bajnok alaposan összetörte a Toksport Skodáját az Acropolis Rallyn. A balesetet a brit pilóta hibája okozta, amikor eltévedt az itiner információk között, ami azonban nem is csoda, hiszen a rengeteg kanyar miatt nagyon sok információt kellett megjegyezni. 

“Eltévedtem az információk között – mondta Ingram a Dirtfishnek. – Gyorsabbnak gondoltam az ominózus kanyart, milyen amilyen valójában volt. Maga a borulás már lassú tempónál történt, azonban amint az út szélén átbillent az autó, már nem lehetett semmit sem tenni. Nagyon sokkoló volt a sok átfordulás, ami után még kis tűz is keletkezett. Sok szempontból volt szerencsés az esés, például nem szorultak be az ajtók fejjel lefelé megállva. Mivel messze voltunk az úttól, igen nehezen vett volna minket észre bárki.” 

Ingram kiesése és Emil Lindholm győzelme után a finn versenyző 16 pont előnyre tett szert a WRC2 junior bajnokságban. 

“Bármennyire is meglepő, az autó nem hiszem, hogy nagyon sérült. Csupán gurultunk lefelé a domboldalon, de nem ütköztünk nagyon semminek. A karosszéria nyilván sérült, de a motornak és a váltónak nem történt baja.” 

Spanyolországban ismét indul a skodás páros. 

“Most azon dolgozok, hogy Craig Drew-val együtt rendezzük a spanyol versenyen való induláshoz kellő anyagi hátteret. Nyilván a baleset okozott plusz kiadást, de a bajnoki cím még elérhető, és nem szeretném feladni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss