2024. április 19. 05:51

KezdőlapWRCKajto nem kér bocsánatot, ha WRC2-es világbajnok lesz – 2. rész 

Kajto nem kér bocsánatot, ha WRC2-es világbajnok lesz – 2. rész 

-

Kajetan Kajetanowicz csupán a negyedik helyen áll a WRC2-ben három versenyen a szezon vége előtt, azonban a lengyel versenyző jelenti a legnagyobb veszélyt Andreas Mikkelsen címvédésére. 

Az 1. rész folytatása 

“Idén teszem a feladatom, és figyelünk a stratégiára is, nemcsak a versenyekre – mondta Kajetan Kajetanowicz a Dirtfishnek. – A csapat vezetését is én végzem, a magánéletemben pedig nevelem a gyerekeimet. Nagyon tisztelem a riválisaimat, de a problémáikra nincs időm. Ha pedig azt nézzük, hogy egy fiatalabb gyári versenyzőre veszélyes egy kis lengyel faluból érkező idősebb privát versenyző, akkor ez nem néz ki rosszul.” 

Kenyában aratta eddigi egyetlen győzelmét Kajto / Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kajto legközelebb Új-Zélandon indul. 

“Még sohasem jártam Új-Zélandon, még nyaralni sem gondoltam volna, hogy eljutok oda, mert az a világ másik vége. Ez egy új része lesz számomra a világnak és nagyon örülök, hogy most eljuthatok oda. Kemény versenyre számítok és nagyon kíváncsi vagyok, hogy Hayden Paddon mennyire lesz gyors a hazai pályákon. Azonban szerintem más helyi versenyző is gyors lesz, mert nagyon jól ismerik a helyi szakaszok minden centiméterét.” 

Az Új-Zélandi indulás azonban lemondással is járt Kajto számára. 

“Azért, hogy induljak Új-Zélandon ki kellett hagynom az Acropolis Rallyt, melyen korábban háromszor nyertem, kétszer Eb mezőnyben, tavaly pedig a WRC3-ban. Tehát azt a taktikát választottam, hogy lemondunk erről a jól ismert versenyről és indulunk Európán kívüli versenyeken. Ez a taktika jónak ígérkezik, de egyben hatalmas kihívás is. Szeretném ezeken a versenyeken jól érezni magam és nyomás nélkül jó eredményért harcolni. Más versenyzőkön nagyobb nyomás lesz, mint rajtam. Én csak szórakozni szeretnék, és örülök, hogy ez a program megvalósul. A karrierem a nulláról indult és onnan kerültem olyan helyzetbe, hogy egy jó stratégiát végrehajtva világbajnok lehetek. Ez is azt mutatja, és üzenem a fiatal versenyzőknek, hogy soha nem szabad feladni.” 

Kajto sohasem adta fel. 

Kajto Észtországban ötödik helyen zárt / Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Ha küzdesz az álmodért, akkor elérheted. A nulláról, pénz nélkül való versenyzésről szóló példám mutatja, hogy elérhetsz egy olyan szintre, ahol a világ legjobb versenyzőivel harcolhatsz már. Bízom benne, hogy a példám másokat is motivál, sohasem szabad feladni azálomért folytatott harcot.” 

A 43 éves versenyző számára egy álom teljesül az Új-Zéland Rallyn való indulással. 

“Minden napot élvezek a rallysportban és az Új-Zéland Rallyval egy álmom teljesül. Ez nagyszerű dolog számomra és Új-Zélandon minden métert teljesíteni szeretnék. Nyilván szeretnék bajnok is lenni, de ha nem sikerül, akkor még a világ nem dől össze. Boldog vagyok, mert a legmagasabb szinten, a világbajnokságon harcolhatok. Mindezt nagyszerű emberekkel tehetem, akik nagy szenvedéllyel rendelkeznek, nagy szívvel küzdenek és együtt élvezzük a szép pillanatokat. Ez a mi időnk, és szeretném élvezni amennyire csak lehet.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss