2024. április 25. 08:49

KezdőlapWRCMiért izgatott Solberg? 

Miért izgatott Solberg? 

-

Oliver Solberg utolsó WRC futamán, Belgiumban karrierje legjobb eredményét érte el a negyedik helyen végezve. Most azonban egy teljesen új verseny következik számára. 

Oliver Solberg megjárta a poklot és a mennyet is utolsó két WRC futamán, hiszen amíg Finnországban, már a pénteki első szakasz első kanyarjában kiesett, addig a belga Ypres Rallyn karrierje legjobb eredményét érte el a negyedik helyet megszerezve. 

A svéd-norvég versenyző a görög Acropolis Rallyt kihagyva azonban most egy olyan versenyen folytathatja, melyet már régóta várt. 

“Nagyon izgatott vagyok, mert először versenyezhetek jövő héten Új-Zélandon, ami egy teljesen új kihívás lesz – mondta Oliver Solberg. – Az utak fantasztikusnak tűnnek, és a teljes verseny nagyon jónak ígérkezik. Pontosan nem tudjuk, hogy milyenek is az utak, de bízom benne, hogy gyorsan megtaláljuk a jó ritmust és sebességet. Ez a szezon nagyon hullámvasút számunkra, de az utolsó versenyünkön, Belgiumban már minden jól sikerült. Új-Zélandon szeretnénk folytatni a tanulást, folyamatosan gyorsulva pedig egy jó eredményben bízunk.” 

A WRC mezőny nagy része először fog versenyezni Új-Zélandon, Oliver Solbergnek azonban tudott pár jó tanácsot adni édesapja, Petter Solberg, aki 11 alkalommal indult a szigetországban és 2004-ben nyerni is tudott. 

Az Új-Zéland Rallyn 17 szakasz vár a versenyzőkre, melyek hossza 276.44 km lesz, amiből 158 km-t az első napon kell teljesíteni. 

Érdemes lesz a Rallycafe.hu oldalt figyelni az esősnek ígérkező Auckland-i verseny alatt is, hiszen élőben számolunk be a világbajnoki címért folytatott csata alakulásáról. 

Friss