2024. április 19. 03:32

KezdőlapWRCNeuville: Mindig erről álmodtam gyerekként 

Neuville: Mindig erről álmodtam gyerekként 

-

Thierry Neuville gyerekként mindig arról álmodott, miközben az akkori nagy sztárokat nézte, hogy egyszer indul az Új-Zéland Rallyn. Ez pedig 2012-ben meg is adatott neki, idén pedig 10 után ismét vezethet a gyors pályákon. 

Thierry Neuville azon kevesek közé tartozik, akinek már van némi tapasztalata az Új-Zéland Rallyról, így némi előnyből indulhat riválisaival szemben. 

A Hyundai belga versenyzője, aki a görög Acropolis Rallyn aratott győzelem után indulhat Új-Zélandon, már gyerekként is arról álmodott, hogy egyszer a szigetországban versenyez. 

Ez 2012-ben teljesült számára és akkor az 5. helyet szerezte meg Citroen DS3 WRC-vel, idén pedig ismét visszatérhet Új-Zélandra.

„Az Új-Zéland Rally az a verseny, melyről mindig csak álmodoztam gyerekként, hogy egyszer ott fogok vezetni, miközben néztem Colin McRae és Carlos Sainz csatáit a TV-ben – mondta Thierry Neuville. – Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy 2012-ben már indulhattam ezen a versenyen, nagyon érdekes verseny volt, melyet nagyon élveztem. A szakaszokon az első teljesítésnél nagyon sokat kell takarítani, másodszor azonban nagyon jól tapadnak. Ahhoz, hogy igazán gyors legyél nagyon precíz és stabil autóra van szükséged. Európában nagyon nehéz felkészülni egy tengerentúli versenyre, de igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani.” 

Neuville győzelmével a vb harmadik helyrére lépett, így az Új-Zéland Rally első napján ki kell vennie részét a pályák takarításából. 

Az Új-Zéland Rallyn 17 szakasz vár a versenyzőkre, melyek hossza 276.44 km lesz, amiből 158 km-t az első napon kell teljesíteni.   

Érdemes lesz a Rallycafe.hu oldalt figyelni az esősnek ígérkező Auckland-i verseny alatt is, hiszen élőben számolunk be a világbajnoki címért folytatott csata alakulásáról. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss