2024. március 29. 14:17

KezdőlapWRCTanak: Most nem úgy szeretném végezni, mint tíz éve 

Tanak: Most nem úgy szeretném végezni, mint tíz éve 

-

Ott Tanak annak ellenére őriz jó emlékeket az Új-Zéland Rallyról, hogy 2012-ben egy balesettel zárult versenye. Idén a jó emlékeket szeretné tovább gyarapítani. 

Csapattársához, Thierry Neuville-hez hasonlóan Ott Tanak is indult 2012-ben az Új-Zéland Rallyn, azonban az észt versenyzőnek nem sikerült a célba érés, a verseny huszadik szakaszán, az ötödik helyen állva balesetet szenvedett a Ford Fiesta WRC-vel. 

“Tíz évvel ezelőtt már versenyeztem Új-Zélandon és annak ellenére jó emlékeket őrzök, hogy végül balesetet szenvedtem – mondta Ott Tanak. – Videókat nézve próbáltam felidézni a korábbi tapasztalatokat. A szakaszok fantasztikusak, csak jót tudok róluk mondani, igazi rally pályák. Mivel a verseny a világ másik felén van, ezért nem tudtunk az ottaniakhoz hasonló pályákon készülni. Ennek ellenére bízunk benne, hogy sikerült jó beállításokat találni, amiket még a shakedown szakaszon lehet finomítani. Egy 100%-ig megbízható autóban és nagyon erős eredményben bízunk.” 

A 2019-es világbajnok a vb második helyéről várhatja a szigetország versenyét, így az első napon sokat kell majd takarítania. 

Az Új-Zéland Rallyn 17 szakasz vár a versenyzőkre, melyek hossza 276.44 km lesz, amiből 158 km-t az első napon kell teljesíteni.   

Érdemes lesz a Rallycafe.hu oldalt figyelni az esősnek ígérkező Auckland-i verseny alatt is, hiszen élőben számolunk be a világbajnoki címért folytatott csata alakulásáról. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss