2022. december 02. 10:44
KezdőlapWRCMit csinálna Sordo visszavonulása után? 

Mit csinálna Sordo visszavonulása után? 

-

- Hirdetés -

Dani Sordo fontolgatja visszavonulását, amiről azonban csak a Spanyol Rally után dönt. A spanyol versenyző már azt is kitalálta, hogy mivel foglalkozna a WRC karrier után. 

Dani Sordo, hasonlóan Thierry Neuville-hez 2014 óta a Hyundai Motorsport versenyzője, azonban 2018 óta csak részmunkaidőben versenyez a Rally-világbajnokságon. A spanyol versenyző idén 39 éves, ezért elárulta, hogy a visszavonuláson gondolkozik, ez azonban függ a Spanyol Rallyn nyújtott teljesítményétől is. Éppen ezért csak a hazai versenye után fog dönteni. 

- Hirdetés -

Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő a Spanyol Rally után” – mondta a spanyol versenyző a WRC hivatalos oldalának. “Annyi biztos, hogy ha maradok, akkor sem fogok teljes szezonban versenyezni. Vannak ötleteim arra az esetre is, hogy visszavonulok, szeretném kipróbálni a tereprallyt, amit nagyon érdekesnek gondolok. Azonban csak a Spanyol Rally után döntök karrieremről, meglátjuk, hogy miként tudok teljesíteni a hazai versenyemen. 

Sordo 2003-as debütálása óta eddig 180 versenyen indult a WRC-ben, háromszor (2013, Németország, 2019 Szardínia, 2020 Szardínia) tudott nyerni, 54 alkalommal állhatott dobogóra. 2008-ban és 2009-ben a Citroen versenyzőjeként, Sébastien Loeb csapattársaként a vb harmadik helyén zárt. Pályafutása során főként a Citroen Racing, a Mini és a Hyundai versenyzője volt, de a 2012-es Argentin Rallyn az M-Sport színeiben indult. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

2018 óta tartó részmunkaidős karrierje óta 28 versenyen állt rajthoz, két győzelmet aratott és 2021-ben a vb hatodik helyén zárt, jelenleg a nyolcadik helyen áll. 

Friss