2024. április 20. 05:15

KezdőlapWRCKétszer hibázott a Hyundai mérnöke 

Kétszer hibázott a Hyundai mérnöke 

-

Pablo Marcos, a Hyundai Motorsport csapatmenedzsere szinte többet volt az Új-Zéland Rally felügyelőinél, mint a szervizben, miután a csapat mérnöke kétszer is hibázott. 

A Hyundai versenyzői Ott Tanak és Thierry Neuville az Új-Zéland Rally csütörtöki szuperspeciál szakasza, majd a pénteki utolsó szakasz után is időbüntetést kapott, miután a megengedettnél több erőt használtak a hibrid rendszerből. A második vétségnél ráadásul már Oliver Solberg is büntetve lett. 

A hiba oka egyszerű, a Hyundai egyik mérnöke nem vette figyelembe a verseny szervezőinek tájékoztatását a használható hibrid energia maximális szintjéről, és nem megfelelően állította be az autókat. 

A két hiba miatt Tanak és Neuville 15-15, míg Oliver Solberg 10 másodperces büntetést kapott. 

A második büntetést követően már Ott Tanak kedve is elment a támadástól és a szombati komoly esőben délután inkább már a harmadik hely tartására, valamint az úton maradásra koncentrált. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss