back to top
2024. május 07. 12:16

KezdőlapWRCNeuville: Solbergnek egy negyedik autóban kellene ülnie

Neuville: Solbergnek egy negyedik autóban kellene ülnie

-

Thierry Neuville szerint fiatal csapattársának, Oliver Solbergnek több versenyzési lehetőség kellene egy negyedik autóban, hogy többet tudjon fejlődni. 

Oliver Solberg idén Dani Sordoval a Hyundai Motorsport harmadik Rally1-es autóját vezetheti, és idén összesen kilenc versenyen indul, míg spanyol csapattársa négyen, ha Japánban is Petter Solberg fia vezethet. 

A 21 éves versenyzőnek idén elég nehéz szezonja volt, csupán négyszer tudott pontot szerezni, igaz utolsó két versenyén, Belgiumban a negyedik, Új-Zélandon pedig az ötödik helyen ért célba. 

Neuville szerint azzal, hogy Solberg az első komolyabb idényében az első csapat sikeréért is felelős eredményeivel, túl nagy nyomás alá került. A belga versenyző szerint akárcsak Ott Tanaknak és önmagánakis egykoron, úgy Olivernek is egy második csapatban kellett volna helyet adni, ahol többet és jóval nyugodtabban tud versenyezni. 

“Én midig is úgy gondoltam, hogy Olivernek egy negyedik autót kellene vezetni – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Fiatalon én nyomás nélkül versenyezhettem és tanulhattam, ahogy tette ezt Ott Tanak, Sébastien Ogier és teszi Takamoto Katsuta. Ez az egyetlen megfelelő módja annak, hogy a fiatal versenyzők nyomás nélkül fejlődjenek, mert nyomás alatt mindenki többet hibázik. Szerintem már idén kellett volna egy negyedik autót indítani, de bízom benne, hogy ezt jövőre meg is tesszük.“ 

Neuville-nek ötlete is van arra, hogy a harmadik autóval ki kaphatna lehetőséget, aki többet tudna segíteni a fő csapatnak. 

“Andreas Mikkelsent egy jó lehetőségnek tartom, ahogy Elfyn Evanst is, amennyiben őt lehetséges lenne szerződtetni. Kris Meeke szeretne visszatérni a rallysportba, de jó választás lenne Hayden Paddon is. Azt hiszem a három legesélyesebb versenyző a harmadik autóra Mikkelsen, Sordo és Elfyn lenne.” 

Friss