2024. április 26. 14:37

KezdőlapWRCBreen meglepte az M-Sportot Új-Zélandon 

Breen meglepte az M-Sportot Új-Zélandon 

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke elismerte Craig Breen hibája az Új-Zéland Rally pénteki napján nagyon meglepte. 

Craig Breen nagyszerűen kezdett pénteken Új-Zélandon, mert az első szakaszon bár csapattársa, Gus Greensmith volt a leggyorsabb, az ír versenyző a második idejével átvette a vezetést a versenyen éppen csapattársát megelőzve. 

Ezt követően azonban Breen versenye nem jól folytatódott, a délutáni első szakaszon, a híres Whaanga Coast pályán éppen ott, ahol Colin McRae 2002-ben lecsúszott az útról és 18 perc után tudták csak a nézők visszatenni a pályára. 

Az M-Sportot nagyon meglepte Breen hibája.

“Úgy tűnt, hogy Craig nagyon nyugodtan, magabiztosan vezet és az ideje is jónak tűnt, ezért igazán meglepődtünk, amikor lecsúszott az útról – mondta Richard Millener csapatfőnök a Dirtfishnek. – Ez a hiba megmutatta, hogy egy jó eredmény milyen gyorsan el tud veszni. A WRC versenyzői nagyon jól ismerik a tempóikat, az útviszonyt, ezért is lepett meg Breen kicsúszása. Egy nagyszerű lehetőség volt ismét, hogy egy jó eredményt érjünk el.” 

Craig Breen a baleset pillanatában a verseny harmadik helyén állt. 

Az ír versenyző végül pont nélkül zárta az Új-Zéland Rallyt, ami után navigátora, Paul Nagle bejelentette, hogy a Spanyol Rally után befejezi karrierjét. 

A bejelentés után azonnal pletykák kaptak szárnyra, mely szerint nem véletlen, hogy Spanyolország után vonul vissza a pályafutása alatt nagyszerű eredményeket elérő navigátor, ugyanis a Japán Rallyn már nem tudott volna WRC futam után visszavonulni. A pletykák szerint Craig Breent a szezonzárón nem fogja az M-Sport indítani…

Friss