2024. április 24. 00:31

KezdőlapWRCKomolyan átalakulhat a Hyundai felállása 2023-ra? 

Komolyan átalakulhat a Hyundai felállása 2023-ra? 

-

A viharfelhők nem tűntek el a Hyundai felett, és 2023-ra csupán Thierry Neuville, valamint Dani Sordo maradhat a jelenlegi felállás szerint. Legalábbis az olasz média szerint. 

Az olasz Rallyssimo.it megjósolta a Hyundai 2023-as felállását, ami szerint egyedül Thierry Neuville maradna a jelenlegi csapatból minden futamon induló versenyzőként.  

Az olasz lap szerint Ott Tanak távozni fog a koreai gyártótól. Az már Belgiumban kiderült, hogy Thierry Neuville és Ott Tanak között némi feszültség van jelen.  

Az Ypres Rallyn a belga versenyző nem hitte el, hogy Ott Tanak autójában műszaki hiba lépett fel, majd a két fél állítása szerint ezt a dolgot megbeszélték egymás között, azonban csak tetézte a bajt, amikor a Hyundai a pozíció tartására kérte versenyzőit az Acropolis Rallyn.  

Ott hármas sikert aratott a Hyundai Thierry Neuville, Ott Tanak és Dani Sordo sorrendben, azonban, ha a belga versenyző átadja a győzelmet észt csapattársának, akkor talán még mindig nem biztosította volna be vb címét Kalle Rovanpera… 

Tanak tehát nagy valószínűséggel távozni fog a Hyundaitól és helyét Andreas Mikkelsen veheti át, aki teljes szezont mehetne. 

A koreaiak harmadik autóját, melyet eddig Dani Sordo és Oliver Solberg vezetett, az olasz lap szerint Craig Breen és Sordo vezetheti felváltva. Craig Breen ugyanis hiába rendelkezik szerződéssel 2023-ra is az M-Sportnál, a várttól elmaradó eredmények miatt vélhetően az ír versenyző távozni kényszerül a fordos csapattól. Breen ugyanakkor tavaly nagyon jól szerepelt a Hyundai csapatával.

A 39 éves Dani Sordo azonban, ha nem tud elég gyors lenni hazai vb futamán, akár a visszavonulás mellett is dönthet, amit korábban saját maga jelentett be. 

A Rallyssimo.it szerint Ott Tanak – aki szintén dönthet a visszavonulás mellett is – az M-Sporthoz igazol, ahol nagyobb szerepet kapna Sébastien Loeb is 2023-ban, így Malcolm Wilson csapata akár világbajnoki címre is esélyes lehetne a gyártók között. 

Friss