2024. március 28. 11:12

KezdőlapWRCHárom verseny lenne egyben Szaúd-Arábiában 

Három verseny lenne egyben Szaúd-Arábiában 

-

A 2023-as Rally Világbajnokság naptára még nem lett nyilvános, de nagy eséllyel Szaúd-Arábiában is rendeznek versenyt, ráadásul három különböző nappal. 

Az már biztos, hogy a 2023-as Rally Világbajnoki szezon a Montéval kezdődik januárban, majd februárban a Svéd Rally következik. 

A téli versenyeket márciusban a nyárias időben valószínűleg Mexikó követi márciusban, majd áprilisban Horvátország, májusban Portugália jelenti a tavaszi folytatást. 

A nyári menetrend Szardínián kezdődik, majd még ugyancsak júniusban kerül sor a kenyai Szafari Rallyra. Az Európai nyár során pedig még Észtország, majd Finnország murvás útjain rendeznek vb futamokat. 

Az őszi program szeptemberben Chilével és a görög Acropolis Rallyval kezdődik, majd októberben kerülhet megrendezésre a vadonatúj Közép-Európa Rally Csehország, Ausztria és Németország útjain. 

A szezon zárásaként pedig novemberben Japán, majd decemberben Szaúd-Arábia következik. 

Szaúd-Arábiával kapcsolatban sok kritika fogalmazódott meg az országban megfigyelhető emberijogi helyzet miatt, de a WRC Promóter szerint egy teljesen új típusú rendezvény lehet az új verseny. 

“Szaúd-Arábia még nincs megerősítve a naptárban, de ez egy három nap alatt három különböző versenyt tartalmazó rendezvény lehetne – mondta a WRC Promóter képviselője a francia Autohebdo lapnak. – Egy nap hagyományos szakaszokon zajlana, majd egy nap sivatagban kerülne lebonyolításra, a harmadik nap pedig a kettő keveréke lenne. A verseny a WRC mellett része lenne a Közel-Kelet Rally Bajnokságnak is.” 

2020 óta Szaúd-Arábiában rendezik a Dakart is januárban. 

A Közép-Európa Rally központja Passauban lenne, majd az első napon a cseh Rally Bohemia verseny szakaszain vezetne a mezőny, amit Felső-Ausztriai és Bajorországban lévő szakaszok követnének. 

“Ez egy nagyon jó projektnek ígérkezik a német piac és a központi elhelyezkedés miatt. A verseny naptárba vételével azonban egy aszfaltos verseny kiesne a naptárból, mely Spanyolország lenne.” 

A francia lap szerint 2024-re az jelentené a legnagyobb változást, hogy a naptárban kerülne egy Egyesült Államokban sorra kerülő verseny, melynek központja a Tennessee állambeli Chattanooga lenne. 

A WRC 2023-as naptára október 19-én kerülhet elfogadásra a Motorsport Világtanács ülésén. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss