2024. április 27. 02:23

KezdőlapWRCMegvan Breen új navigátora

Megvan Breen új navigátora

-

Craig Breen új navigátora James Fulton lesz. A 30 éves ír eddig tíz WRC versenyen diktálta az itinert, de Rally2-nél feljebb még nem jutott.

Merészet húzott Craig Breen azzal, hogy a tapasztalt Paul Nagle helyére egy kevésbé rutinos navigátort hívott, de sok veszítenivalója talán nincs már az írnek.

James Fulton korábban Josh McErlean-nel versenyzett Hyundai i20 Rally2-vel, előtte Callum Devine-nal indult ERC futamokon. 2020-ban a Rally Hungaryn hetedikek voltak.

„James teljesített pár tesztet, a közelmúltban segített nekünk az eseményeken, és azt látom, hogy egy igazán motivált, lelkes és könnyed srác. Van tapasztalata, két év WRC rutinja is van, és friss szemmel érkezik.”

„Választhattam volna néhány nyilvánvalóbb, tapasztaltabb nevet is, de tetszik, amit Jamesnél látok

„Azt hiszem, most már készen áll. Mint mondtam, elvégzett pár tesztet, és van tapasztalata. De ezek a fiatal fickók rengeteget onboard videót néznek a neten, és annyi információt szívnak fel, hogy szinte olyan, mintha már évek óta autóban ülne” – mondta az új navigátorról Breen.

„Nagy előrelépés lesz ez számára, de ezért gondoltuk, hogy Japánban már üljön be mellém. Természetesen jó lett volna ott lenni Paullal, de Jamesnek fontos, hogy Monte Carlo előtt beüljön az autóba, hogy eltüntesse a kétségeket, mielőtt lejövünk a hegyről Monte Carloba. A Monte kemény tud lenni az összes jégkémmel és minden egyébbel. Lesz némi tapasztalata, mire odaérünk.”

Breen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Természetesen Fulton is megszólalt. „Nincs sok mondanivalóm azon kívül, hogy örülök, hogy megkaptam a lehetőséget. Ez egy olyan dolog, amire már egy ideje törekszem, ugyanúgy, mint bármely navigátor, hogy a legfelsőbb szintre jussak. Már egy ideje dolgozom Craigel, és túl vagyok néhány teszten a Pumában, szóval nagyon várom, hogy fejlődhessek vele és az autóval, valamint a csapattal. Már alig várom, hogy beüljek, és a lehető legjobb munkát végezhessem.”

Breen egy fontos dolgot tisztázott még. Paul Nagle ugyan már nem navigál neki a Pumában, de a jövőben mindenképp együtt képzeli a rally pályafutását a navigátorral.

Nincs kétséges, hogy újra együtt leszünk az autóban. Együtt megyünk majd a historic versenyeken, a bajnokságon kívül. Bárkinek, aki azt gondolja, hogy elveheti ezt a helyet Paultól, annak meg kell vívnia a saját háborúját – ezt nem fogja könnyen feladni” – mondta Breen a Nagle-lel közös jövőről.

Breen
Fotó: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

 

Friss