2024. április 19. 15:35

KezdőlapWRCAz Észt Rallyt tovább támogatja az állam 

Az Észt Rallyt tovább támogatja az állam 

-

Az észt kulturális miniszter bejelentette, hogy 2023-ban is jelentős állami támogatásban részesülhet az ország Rally Világbajnoki futama. 

Az Észt Rally 2023-ban is 1.5 millió eurós állami támogatást kap Piret Hartman, észt kulturális miniszter bejelentése alapján. Az FIA még nem erősítette meg a jövő évi naptárt, azonban a nyári murvás verseny szerepel a tervezetben. 

“A versenyszervezők munkáját dicséri, hogy 2023-ban is lehetőséget kapunk Rally Világbajnoki futam szervezésére – mondta Piret Hartman az észt Delfi oldalnak. – Ez nemcsak a rallyrajongók, hanem egész Észtország számára jó hír.” 

Bár a másfél millió euró nagy összeg, azonban 1 millióval kevesebb a korábbi támogatásnál, amit a verseny 2020 óta kapott. 

Ehhez képest a jóval nagyobb hagyományokkal rendelkező Finn Rally nem kap állami támogatást, csupán Jyvaskyla városa támogatja fél millió euróval. 

A WRC 2023-as naptára valószínűleg jövő héten kerül nyilvánosságra.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss