2024. április 25. 03:56

KezdőlapWRCPaddon elégedett az idei szezonnal 

Paddon elégedett az idei szezonnal 

-

Hayden Paddon három év után tért vissza idén a WRC-be, amit követően elégedett idei fejlődésével, valamint hazai vb futamának, az Új-Zéland Rallynak szervezésével is. 

Hayden Paddon a 2019-es Wales Rally után részben a járvány miatt is távol maradt a vb futamoktól, az Új-Zélandi Rally bajnokság futamain indult. Idén azonban visszatért a Rally Világbajnokságra és az Új-Zélandon kívüli futamokra, hogy 2023-ban egy WRC2-es szezonra készüljön fel, valamint rajthoz álljon a 10 év után idén visszatért Új-Zéland Rallyn. 

“Büszke vagyok az idei Új-Zéland Rallyra – mondta Hayden Paddon a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – Úgy gondolom, hogy amit a szervezők erre a versenyre összehoztak az hatalmas előrelépés volt a 2012-es versenyhez képest. Sikerült megmutatni, hogy Új-Zéland komolyan gondolkodik a vb-vel kapcsolatban.” 

Az időjárás bár nem volt kegyes az ottani tél vége, tavasz eleje során, ami ellenére tömegek álltak a versenypályák mentén. A versenyzők pedig agyon dicsérték a nagyszerű pályákat. 

Hayden Padon rajt-cél győzelmet aratott a WRC2-ben, amivel megszerezte harmadik új-zélandi bajnoki címét is, jövőre azonban már szeretne teljes szezont menni a vb-n. 

“Szeretnénk előteremteni a költségvetést egy WRC2-es szezonra. Szeretnénk a vb-n fejleszteni a Rally2-es Hyundait. Emellett azonban továbbra is gondolok a Rally1-es autóba ülésre, amit csupán egy-egy versenyen szeretnék vezetni, nem pedig egész szezon során. Egy teljes szezonban való jó szereplésre valószínűleg már nem lennék képes, de vannak olyan versenyek, ahol elég gyorsak tudnánk lenni.”

Friss