2024. április 24. 15:26

KezdőlapWRCKajto: Spanyolországban dől el a folytatás 

Kajto: Spanyolországban dől el a folytatás 

-

Kajetan Kajetanowicz számára jól kell sikerülnie a Spanyol Rallynak, hogy esélye maradjon Japánban megszerezni a WRC2-es világbajnoki címet. 

Kajto nagyon érdekes taktikát választott az idei WRC2-es szezonra, mert ismert Európai versenyek helyett inkább távoli futamokat választott ki, így elkerülve Andreas Mikkelsent. Ez a stratégia pedig jónak tűnik, hiszen két versennyel a szezon vége előtt 13 ponttal követi a szezon során már hét versenyen induló Andreas Mikkelsent a lengyel versenyző, aki csupán öt futamon indult eddig a lehetséges hétből. A bajnokság harmadik helyén Emil Lindholm áll 20 pontos hátrányban Kajtohoz hasonlóan öt versenyt követően. 

Kajto nyerni tudott Kenyában, míg Horvátországban, Portugáliában és Új-Zélandon a második, Észtországban pedig ötödik lett. 

A lengyel versenyző azt, hogy elmegy-e Japánba is, a Spanyolországban elért eredménytől teszi függővé. 

“A taktika nem változott, harcban vagyunk a bajnoki címért, de továbbra sem szabad hibáznunk – mondta Kajto a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – A japán indulásról a spanyol eredmény után döntünk. Új-Zéland nagyon drága utazás volt, ezért Japán most függőben van.” 

Kajto Új-Zélandon Hayden Paddon mögött lett második, aki helyi versenyzőként előnyből indult a lengyel versenyzővel szemben. 

“Új-Zéland egy csodálatos hely tele nagyszerű pályákkal. Ezt korábban is tudtuk már, most azonban saját szemünkkel bizonyosodtunk meg erről. Nagyszerű hely kiváló hangulattal. A logisztika kissé nehéz volt, de az a világbajnokság, ahol ez nem egyedi. Nagyon élveztem a versenyt és bízom benne, hogy lesz még lehetőségem visszatérni.” 

Friss