2024. április 29. 01:05

KezdőlapWRCOgier felkészülésnek szánja a Spanyol Rallyt 

Ogier felkészülésnek szánja a Spanyol Rallyt 

-

A murvás Új-Zéland Rallyn elért második hely után Sébastien Ogier a Spanyol Rallyn szeretne felkészülni a Toyota hazai, japán futamára. 

Sébastien Ogier három hónap kihagyás után második helyezéssel tért vissza a Rally Világbajnokság mezőnyébe Új-Zélandon, ahol egyértelműen Kalle Rovanpera segítése volt a feladata. 

A nyolcszoros rally világbajnok a januári Monte-Carlo Rally után a Spanyol Rallyn tér vissza az aszfaltos versenyzésre, a hosszú szünet miatt pedig elsősorban felkészülésnek szánja a Spanyol Rallyt. 

“Új-Zéland nagyszerű alkalom volt, hogy három hónap után visszatérjek a WRC mezőnyébe, és egy igazán különleges hétvégén vehettem ott részt – mondta Sébastien Ogier. – A kettős győzelemmel sikerült még közelebb kerülnie a csapatnak a gyártók vb címéhez, aminek elérése lesz a cél Spanyolországban.

A spanyol futam jó alkalom lesz arra, hogy sikerüljön felvennem a tempót aszfalton is a Japán Rally előtt, mely a csapat számára különleges verseny lesz. Spanyolországban is szeretnénk a legjobb eredményt elérni, amiért biztosan nagyszerű csata alakul majd ki.” 

A Katalán Rallyn a francia legenda korábban már 13 alkalommal indult és 2013-ban, 2014-ben, valamint 2016-ban is megszerezte a győzelmet a Volkswagen versenyzőjeként. 

A Spanyol Rallyn 19 szakasz és 293.77 km versenytáv vár a WRC mezőnyre. 

Friss