2024. március 29. 14:56

KezdőlapWRCHalttunen: Az itiner megváltoztatása is kellett a sikerhez - 2. rész

Halttunen: Az itiner megváltoztatása is kellett a sikerhez – 2. rész

-

Öt évvel ezelőtt, Walesben nem úgy sikerült Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen WRC2-es versenye, ahogy eltervezték, ezért komoly változtatást hajtottak végre. 

Az 1. rész folytatása 

És, hogy mi volt az itinerrel a probléma? Nem a szakaszról szóltak az információk, hanem, hogy miként kell vezetni. 

“Kalle első nemzeti futamán az itinerben a tempók szerepeltek, hogy milyen gyorsan kell egy kanyarba menni. Ezt használták a 90-es években, és ezt Harri Rovanpera mutatta neki. Ez azonban a múlt. Napjainkban már nem ilyen itinert használnak, ezért egy új módszert kellett tanítani, az út leírását. Korábban öt különböző információt használt az itinerben, mindegyik tele volt plusszal, meg mínusz jelzésekkel. Így azonban rengeteget kellett egy navigátornak beszélni, de a valódi információtartalom kevés volt.” 

Halttunen ezért már egy teljesen új itinert írt Kallénak. 

“A menedzserünk arra kért, hogy egy új módszer szerint írjam az itinereket. Igazából Esapekka Lappi, Juho Hanninen és Teemu Suninen itinerjei alapján készítettem az új itinert, amit a saját tapasztalataimmal egészítettem ki. Egy országos bajnoki futamon gyorsan meg lehet jegyezni a szakaszokat, és nem annyira fontos az itiner. Készítettem egy teljesen új itinert, amit később Kalle a saját stílusára alakított. Ma már együtt írjuk a jegyzeteket, az új módszer szerint, ami sokkal informatívabb, mint a régi. Kevés szóval is rengeteg információt tudok gyorsan elmondani.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss