2024. április 18. 10:34

KezdőlapWRCAz ír versenyző mellől sorban mennek el a navigátorok, a WRC-be 

Az ír versenyző mellől sorban mennek el a navigátorok, a WRC-be 

-

Josh McErlean kivételes pilótának érezheti magát, hiszen már a harmadik navigátor kerül mellőle egy gyári csapatba a Rally Világbajnokságon. 

Josh McErlean mellett egy évet diktálta az itinert James Fulton, aki a Japán Rallyn már a visszavonuló Paul Nagle helyét veszi át Craig Breen mellett. 

Az ír versenyzőnek így új navigátort kell majd keresnie, amiben már jó gyakorlatot szerzett, hiszen az elmúlt négy évben már a harmadik navigátort veszíti el. 2017-18-ban Aaron Johnston ült McErlean mellett, aki később Oliver Solberg navigátora volt, majd Takamoto Katsuta versenyzőtársa lett.  

A 23 éves versenyzőnek ezt követően Keaton Williams diktált a versenyeken 2019 és 2021 között, aki a tavalyi Ypres Rallyn ült Takamoto Katsuta mellett. 

“Talán valami jutalékot kellene kapnom, mert úgy tűnik, hogy navigátor tehetségekkel sikerül mindig dolgoznom – mosolygott McErlean a Dirtfishnek adott interjú során. – James Fulton igazi profi, aki nagyon sok időt tölt munkájával. Minden versenyző szeretné a legjobb tudását nyújtani, és ha adódik egy WRC lehetőség, akkor azt meg kell ragadni. Természetesen Jamest nem próbáltam visszatartani, mert az, hogy Craig mellett ülhet, nagy lehetőség.” 

James Fulton 10 éve még gokartosként kezdett versenyezni, majd 2012-16 között ír pilóták mellett navigált, első nemzetközi versenyein pedig 2017-ben vett részt John Moffett mellett, akivel az Eb-n indult. Fulton eddig 10 WRC2-es és WRC3-as versenyen navigált. 

“Amikor elkezdtem rallyzni, csak egy jó szórakozás volt a haverokkal – mondta James Fulton. – Később gyorsan szenvedéllyé vált és szerettem volna karriert építeni. Mindig is tudtam, hogy elég alázattal képes vagyok nagy dolgot elérni. Sok pilótának tartozom köszönettel a segítségükért, ilyen versenyzők Sam Moffett és Barry McKenna is. Írországban mindenki Craig Breent követi, ezért nagyon örülök, hogy a navigátora leszek.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss