2024. március 28. 21:35

KezdőlapWRCLindholm lett Mikkelsen fő riválisa Kajto veresége után 

Lindholm lett Mikkelsen fő riválisa Kajto veresége után 

-

Kajetan Kajetanowicz Új-Zéland Rallyn elért második helyével Emil Lindholm lépett elő Andreas Mikkelsen fő riválisává a WRC2-es világbajnoki címért, ehhez azonban a finn versenyzőnek is nagyon jól kell szerepelnie a szezon utolsó két versenyén. 

Jelenleg a tavalyi győztes, Andreas Mikkelsen vezeti a WRC2-es pontversenyt, azonban amíg ő már befejezte a szezont, addig két riválisa, Kajetan Kajetanowicz és a már WRC2 junior világbajnok Emil Lindholm még két versenyen indulhat, hogy elérje hét futamát. 

Mikkelsen 13 ponttal előzi meg Kajtot, és 20 ponttal Lindholmot a Spanyol Rally előtt, és idén még 56 pontot lehet szerezni. 

A hét teljesített versenyből pedig a legjobb hat eredmény számít év végén, a minuszolásokkal pedig már Lindholm szerezheti a több pontot. 

Kajto maximális pontszáma ebben a szezonban 142 lehet, míg Lindholmé 145 a minuszolások után. A vb címhez így Lindholmnak azonban két győzelmet, valamint a Power Stage szakaszokon még 4 pontot kell gyűjtenie. 

Érdekes csata lesz még a hétvégi Spanyol Rallyn és a szezonzáró Japán Rallyn is. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss