2024. április 23. 22:50

KezdőlapWRCOgier: Már az első napon éreztem, hogy lehet esélyünk

Ogier: Már az első napon éreztem, hogy lehet esélyünk

-

Sébastien Ogier győzelmével és Kalle Rovanpera harmadik helyével a Toyota megszerezte a gyártók vb címét Spanyolországban. A nyolcszoros rally világbajnok számára fontos volt, hogy kellően jó eredménnyel sikerüljön a csapatot is a csúcsra vezetni. 

Sébastien Ogier a Spanyol Rally előtt azt mondta, hogy elsősorban a Japán Rallyra szeretne kellően felkészülni az idei utolsó Európai versenyen, azonban már az első napon nagyon gyors tudott lenni, annak ellenére, hogy piszkosabb úton kellett vezetnie. 

“Szombat este úgy éreztem, hogy egy vagyok az autóval és bármit meg tudok vele csinálni – mondta Sébastien Ogier a Spanyol Rallyt követő sajtótájékoztatón. – Már az első naptól kezdve láttam, hogy jó esélyünk van a győzelemért küzdeni. Hetedikként rajtolva nem tudtunk elég jó úton vezetni, de az eredmények így is jók voltak. Innentől tudtam, hogy a tempónk elég jó, de még mindig összekellett minden részletet tenni, és el kellett kerülnünk a bajt.” 

A francia versenyző szereti stílusosan, megfelelő eredménnyel ünnepelni a vb címeket, ezért is örül, hogy Kalle Rovanpera is dobogóra tudott állni Spanyolországban és így lett világbajnok a Toyota. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Nagyon boldog vagyok, hogy a Toyota ismét megszerezte a gyártók vb címét. Mindig igyekeztem stílusosan megszerezni a vb címeimet, most pedig Kalléval együtt állhattunk dobogóra, így a gyártók vb címét is stílusosan szereztük meg. Most még nyugodtabban várom a Japán Rallyt, mely szintén nagyon fontos lesz számunkra.” 

A szezon Japánban, a Toyota igazi hazájában zárul, ahol a vb címeket begyűjtve már nyugodtabban szerepelhet a japán gyártó és versenyzői. 

“Japán célokról eddig nem igazán beszéltünk. Ezen a hétvégén hallottam, hogy néhány szakasz miatt nagy kihívás lehet az a verseny. Ezt a hétvégét követően az önbizalmunk nagyon jó lesz, ami fontos szempont. Nem mindig könnyű teljesíteni az elvárásokat.” 

Sébastien Ogier karrierje 55., és negyedik spanyol győzelmét szerezte, ami egyúttal navigátorának, Benjamin Veillasnak az első győzelme is volt.

Friss