2024. április 24. 09:27

KezdőlapWRCLatvala: A csapatmunka hozta meg a sikert 

Latvala: A csapatmunka hozta meg a sikert 

-

A Toyota Gazoo Racing 2018 és 2021 után idén ismét megnyerte a gyártók vb címét a Rally Világbajnokságon, ami a csapatvezető Jari-Matti Latvala szerint a csapatmunka eredménye. 

“Nagyon büszke vagyok a csapatra – mondta Jari-Matti Latvala a Spanyol Rally utáni sajtótájékoztatón. – Szerintem az, hogy idén megvédtük a gyártók vb címét olyan emberek közösségének köszönhető, akikben egyforma a szenvedély és vágy. Az a legfontosabb, hogy jó legyen a csapatmunka, mert az, hogy nagyszerű egyéniségek vannak, nem vezet eredményre. Ez vonatkozik a pilótákra is, akik nagyszerűen dolgoznak össze. Ezen munka eredménye, hogy gyors és megbízható autót tudunk építeni, amihez meg vannak a versenyzők, akik megfelelő tempóval tudnak vezetni.” 

A Spanyol Rallyn Sébastien Ogier révén győzelemnek örülhet a Toyota, valamint Kalle Rovanpera harmadik, Elfyn Evans pedig hatodik lett. 

“Már a shakedown során kiderült számomra, hogy elég gyorsak tudunk ezen a versenyen lenni. Sébastien Ogier éhsége a győzelemre továbbra is töretlen, és miután idén még nem tudott nyerni, tudtam, hogy egyszer fog. Kalle Rovanpera pedig nagyszerű csatát vívott Thierry Neuville-el, amiből végül a harmadik helyet szerezte meg.” 

A Toyota 2023-as felállása még nem dőlt el, de Latvala szerint nem is feltétlenül kell győztes csapaton változtatni. 

“Nem tudom még a jövő évi csapatfelállást, de szerintem nem is az a kérdés, hogy kik fognak jövőre a Yarisban ülni, hanem, hogy kell-e változtatni, ha minden címet megnyertünk? A csapatfelállás azonban nem az én döntésem. Bízom benne, hogy Japánban már tudunk valamit közölni.” 

Friss