2024. április 23. 19:39

KezdőlapWRCMikkelsen mégis megvédheti WRC2-es címét? 

Mikkelsen mégis megvédheti WRC2-es címét? 

-

Komoly esély volt arra, hogy Andreas Mikkelsen már a Spanyol Rallyn elveszti esélyét a WRC2-es világbajnoki címének megvédésére, azonban Emil Lindholm és Kajetan Kajetanowicz sem tudta egyelőre megelőzni. 

Andreas Mikkelsen otthonról figyelhette a Spanyol Rally WRC2-es versenyét, miután már Görögországban teljesítette a maximális hét versenyt, és továbbra is elégedett lehet. 

A WRC2 tavalyi bajnoka ugyanis még mindig vezeti a pontversenyt, 5 pont előnnyel a holtversenyben második és harmadik Emil Lindholm és Kajetan Kajetanowicz előtt. 

A finn versenyző egy defekt miatt a negyedik, míg lengyel riválisa egy kicsúszás, valamint a nem megfelelő tempó miatt csak a hatodik lett Spanyolországban. 

A cím tehát Japánban fog eldőlni, ahol a minuszolásokat is beleszámítva Lindholmnak kilenc pontot kell gyűjtenie, míg Kajtonak 14-et, hogy világbajnok legyen. 

Lindholmnak tehát elég egy hetedik hely, valamint a Power Stage győzelem, vagy hatodik hely és 1 pont a Power Stage-en Japánban, vagy ennél jobb eredmény. 

Kajtonak nehezebb a dolga, neki a negyedik helyre és két pontra a Power Stage-en van szüksége, vagy ennél jobb eredményre. 

Mindezt pedig nem lesz könnyű elérni, hiszen a japán WRC2 17 fős mezőnyében olyan versenyzők indulnak, mint Teemu Suninen, Sami Pajari, Grégoire Munster, Bruno Bulacia, Sean Johsnton, Fabrizio Zaldivar, Heikki Kovalainen, vagy éppen Toshihiro Arai. 

Mikkelsen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss