2024. március 28. 22:45

KezdőlapWRCRovanpera: Ogier pokoli gyors volt 

Rovanpera: Ogier pokoli gyors volt 

-

Kalle Rovanpera egy utolsó napon összeszedett defekt után a harmadik helyet szerezte meg Spanyolországban, ahol bár megpróbálta, nem tudott lépést tartani Sébastien Ogier tempójával. 

Kalle Rovanpera azt követően, hogy Új-Zélandon világbajnoki címet szerzett, Spanyolországban is igyekezett a győzelemért harcolni. A finn versenyző megnyerte a verseny első két szakaszát, később azonban előbb Sébastien Ogier, majd szombat este Thierry Neuville is megelőzte, a vasárnapi második szakaszon összeszedett defekt után pedig már csak a harmadik helyre maradt esélye. 

“Ahogy mindenki, úgy mi is mindig nyerni szeretnénk – mondta Kalle Rovanpera a Spanyol Rallyt követő sajtótájékoztatón. – A versenyre úgy érkeztünk, hogy szeretnénk a győzelemért harcolni, de minimum a dobogóra állni. Ez végül sikerült is, és megnyerte a Toyota is a vb címet. Sébastien Ogier ezen a hétvégén pokoli gyors volt, bármit tettem, nem tudtam tartani a tempóját. Megérdemelten nyert.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Rovanpera örül, hogy egy sikeres csapat tagja lehet és szerinte nagyon komoly munka után lehetett csak elérni az egyéni és gyártók vb címét is. 

“Úgy gondolom, hogy az idei szezonra nagyon jó autókat sikerült készíteni, melyeket kemény munkával sikerült továbbfejleszteni. Gyors, erős és pokolian gyors autókat sikerült készíteni rögtön a hibrid korszak első szezonjára. Ez segített számunkra megszerezni a jó eredményeket miközben nagyon élvezetes volt az autókat vezetni.” 

A már világbajnok Kalle Rovanpera a szezonzáró Japán Rally előtt 68 pontra növelte előnyét Ott Tanak előtt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss