2022. december 02. 10:29
KezdőlapWRCRovanpera: Ogier pokoli gyors volt 

Rovanpera: Ogier pokoli gyors volt 

-

- Hirdetés -

Kalle Rovanpera egy utolsó napon összeszedett defekt után a harmadik helyet szerezte meg Spanyolországban, ahol bár megpróbálta, nem tudott lépést tartani Sébastien Ogier tempójával. 

Kalle Rovanpera azt követően, hogy Új-Zélandon világbajnoki címet szerzett, Spanyolországban is igyekezett a győzelemért harcolni. A finn versenyző megnyerte a verseny első két szakaszát, később azonban előbb Sébastien Ogier, majd szombat este Thierry Neuville is megelőzte, a vasárnapi második szakaszon összeszedett defekt után pedig már csak a harmadik helyre maradt esélye. 

- Hirdetés -

“Ahogy mindenki, úgy mi is mindig nyerni szeretnénk – mondta Kalle Rovanpera a Spanyol Rallyt követő sajtótájékoztatón. – A versenyre úgy érkeztünk, hogy szeretnénk a győzelemért harcolni, de minimum a dobogóra állni. Ez végül sikerült is, és megnyerte a Toyota is a vb címet. Sébastien Ogier ezen a hétvégén pokoli gyors volt, bármit tettem, nem tudtam tartani a tempóját. Megérdemelten nyert.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Rovanpera örül, hogy egy sikeres csapat tagja lehet és szerinte nagyon komoly munka után lehetett csak elérni az egyéni és gyártók vb címét is. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Úgy gondolom, hogy az idei szezonra nagyon jó autókat sikerült készíteni, melyeket kemény munkával sikerült továbbfejleszteni. Gyors, erős és pokolian gyors autókat sikerült készíteni rögtön a hibrid korszak első szezonjára. Ez segített számunkra megszerezni a jó eredményeket miközben nagyon élvezetes volt az autókat vezetni.” 

A már világbajnok Kalle Rovanpera a szezonzáró Japán Rally előtt 68 pontra növelte előnyét Ott Tanak előtt. 

Friss