2024. április 26. 18:01

KezdőlapWRCBreen: Paul szinte a testvérem volt 

Breen: Paul szinte a testvérem volt 

-

Craig Breen és Paul Nagle utolsó közös versenye volt a Spanyol Rally, melynek Power Stage szakaszán célba érve érzelmes pillanatokat lehetett átélni a TV-s közvetítésnek köszönhetően. 

102 WRC futam, 18 dobogós eredmény és 5 futamgyőzelem után Paul Nagle szögre akasztotta sisakját a Spanyol Rallyt követően. 

Nagle tíz éve versenyzett először Craig Breennel, aki a WRC hivatalos oldalának adott interjú során testvéreként írta le navigátorát. 

“Nagyszerű volt Paullal versenyezni – mondta az ír pilóta. – Nagyjából 10 évet töltöttünk együtt és nagyon jól tudtunk együtt dolgozni. Ez a kapcsolat már szinte túl mutatott a sporton. Paul a legjobb barátom, olyan volt, mint a testvérem. Biztosan nagyon furcsa lesz, hogy nincs a közelemben. Köszönetet kell mondanom a munkájáért és köszönetet kell mondanom feleségének, Cathy-nek is, aki egyedül vezetett egy háztartást és mellette két gyereket is nevelt, amikor Paul velem volt. Minden jót kívánok Paulnak, de hamarosan találkozunk és együtt még néhány historic versenyen elindulunk.” 

Craig Breen a Japán Rally után James Fultonnal folytatja karrierjét. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss