back to top
2024. május 08. 02:09

KezdőlapWRCLatvala: Biztosan jó lenne Tanak érkezése? 

Latvala: Biztosan jó lenne Tanak érkezése? 

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke reagált azon hírekre, miszerint a Hyundait év végén elhagyó Ott Tanak jövőre a Toyotánál fogja folytatni karrierjét. 

Ott Tanakkal kapcsolatban már régen felvetődött az a hír, miszerint év végén elhagyja a Hyundai csapatát, azonban jövőjével kapcsolatban az M-Sport és a Toyota is felmerült lehetőségként. 

A vasárnap esti hivatalos bejelentést követően azonban még inkább felerősödtek azon pletykák, miszerint jövőre a Toyota versenyzője lesz a 2019-es világbajnok. 

Most Jari-Matti Latvala is megszólalt az ügyben. 

“Javaslatot mi is tehetünk Japán számára a versenyzői felállásról, de a végső döntést Japánban hozzák meg – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Ha Ott Tanakot szeretnék a csapatban látni Japánban, akkor meg kell néznünk ennek az előnyeit és a hátrányait is. Azt mindenki tudja, én is sokszor mondtam, hogy Kalle Rovanpera és Ott jelenleg a leggyorsabb versenyzők a WRC-ben. Azt azonban meg kell néznünk, hogy Ott szerződtetése biztosan jó lenne-e a csapatnak, vagy a bajnokságnak lenne csak jó?” 

A bajnokságnak egyértelműen jót tenne, ha két szinte azonos képességű versenyző ugyanolyan autóval indulhatna, azonban ez a csapatnak már nem biztos, hogy jó lenne. 

A pletykák szerint már a Japán Rally idején kiderülhet a Toyota 2023-as felállása, valamint bejelenthetik a WRC2-es programot is, mellyel kapcsolatban nem kívánt semmit sem mondani Latvala. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss