2024. április 26. 20:06

KezdőlapWRCSajtó: Sordo esetleges visszavonulása már a múlté 

Sajtó: Sordo esetleges visszavonulása már a múlté 

-

Spanyol lapértesülés szerint Dani Sordo már régóta nem gondolkozik a visszavonuláson, helyette jövőre akár nyolc versenyen is indulna a Hyundai csapatával. 

Azzal, hogy Ott Tanak vasárnap bejelentette, hogy elhagyja év végén a Hyundait, a pilótaváltásokról szóló hírek még inkább felerősödtek. 

A Hyundai mely eredetileg Thierry Neuville és Ott Tanak mellett egy harmadik erős versenyzőt is szeretett volna 2023-ra, az észt pilóta távozásával mégy egy versenyzőt kell, hogy szerződtessen, miután az Új-Zéland Rallyt követően bejelentették, hogy Oliver Solberggel nem kívánnak hosszabbítani. 

A spanyol Marca lap pedig tudni véli, hogy jövőre Thierry Neuville mellett Dani Sordo még több lehetőséget fog kapni és akár nyolc versenyen is indulhat. 

Mindez a jövőre 40 éves versenyzőnek is jót tenne, hiszen idei hazai versenyén éppen arra panaszkodott, hogy azért nem tud elég gyors lenni a spanyol aszfaltos utakon, mert nincs elég aszfaltos tapasztalata. 

A Hyundainak azonban így is versenyzőt kell még találnia a szezon során fennmaradó további hat versenyre a második autóban, valamint a harmadik autóba is kell valakit ültetni. 

A pletykák szerint a koreai gyártó Andreas Mikkelsen, Craig Breen, Kris Meeke, valamint Teemu Suninen közül fog választani versenyzőket. 

Azonban afelől sem lehet kétség, hogy az előbb említett versenyzők mellett még nagyobb Rally1-es tapasztalattal nem rendelkező versenyzőket is megpróbálnak Hyundaiba ültetni menedzsereik. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss