2024. április 26. 17:25

KezdőlapWRCSuninen: Jókor jött a siker, meglátjuk mit hoz a jövő 

Suninen: Jókor jött a siker, meglátjuk mit hoz a jövő 

-

Teemu Suninen az idei szezon során első győzelmét aratta a Spanyol Rally WRC2-es mezőnyében, ami éppen akkor jött össze, amikor a WRC gyártói a jövő évi felállást tervezgetik. 

Teemu Suninen idei hatodik versenyén szerezte első győzelmét a WRC2-ben a Hyundaijal, mellyel korábban Észtországban a második, Görögországban pedig a 10. helyen zárt. A finn versenyző már Portugáliában nyerhetett volna, akkor azonban a Power Stage-en baleset miatt kiesett az élről. 

Mostani győzelmével a bajnokság nyolcadik helyén áll, azonban ezt a helyezést akár a hatodik helyre is javíthatja egy jól alakuló Japán rallyt követően, hiszen Chris Ingramot nyolc, Jari Huttunent pedig hét ponttal követi csak. 

“A spanyol hétvége nagyrészt jól alakult – mondta Teemu Suninen. – Néhány helyen vigyáznunk kellett, hogy ne szerezzünk defektet, ezért ott vesztettünk némi időt, azonban a teljes hétvégét figyelembe véve jó volt a teljesítmény, egyenletes teljesítményt tudtunk nyújtani. A győzelem éppen jókor jött, de a jövőről még nem született döntés, bizakodva várjuk, hogy mi vár ránk jövőre.” 

Suninen reménykedik benne, hogy 2023-ban akár Rally1-es autóba is ülhet. 

“Valószínűleg olyan hetek előtt vagyunk, amikor először az élversenyzők találhatják meg jövő évi csapataikat, majd ezt követően jöhetnek szóba, akik idén nem gyári csapatban voltak. Pár hónap múlva kiderül, hogy mit tartogat számunkra a jövő.” 

Suninen
Fotó: Dufour Fabien
// Hyundai Motorsport GmbH

Friss