2024. április 23. 20:42

KezdőlapWRCSébastien Ogier navigátort vált 

Sébastien Ogier navigátort vált 

-

Sébastien Ogier új navigátorral áll rajthoz a Japán Rallyn. A nyolcszoros rally világbajnok az idei év elejétől Benjamin Veillas-szal versenyzett, akivel megnyerte a Spanyol Rallyt. 

Sébastien Ogier tavaly év végén bejelentette, hogy idén már csak részmunkaidőben fog versenyezni, addigi navigátora, Julien Ingrassia, akivel nyolc vb címet szerzett, pedig visszavonult. 

A francia toyotás mellett idén eddig Benjamin Veillas olvasta az itinert, és éppen a Spanyol Rallyn első közös győzelmüket szerezték, azonban Ogier a Japán Rallyn már új navigátorral áll rajthoz. 

“Szeretnék köszönetet mondani Benjaminnak az idei munkájáért – mondta Sébastien Ogier. – Különleges pillanat volt együtt elérni a Spanyol Rally győzelmét. Most, hogy a csapat mindhárom vb címét megnyerte, változnak céljaink. Természetesen szeretnénk megnyerni a Japán Rallyt is. Az utolsó futam azonban lehetőség arra is, hogy értékeljünk pár dolgot és felkészüljünk a jövőre. Szeretnénk lehetőséget adni Vincent Landais-nak is, aki szintén egy tehetséges és fiatal navigátor. Korábban már dolgozott a jégkém csapatunkban. Nagyszerűen dolgoztunk együtt. Most pedig első közös versenyünkre készülhetünk.” 

Vincent Landais, akit eddig Julien Ingrassia mentorált, eddig Pierre-Louis Loubet navigátora volt az M-Sport csapatában. 

Fotó: Pierre-Louis Loubet

“Nagy megtiszteltetés lesz csatlakozni Sébastien Ogier-hoz és a Toyotához a Japán Rallyn – mondta Landais. – Seb és Julien példaképek minden francia pilóta és navigátor számára, ezért nagyon büszke vagyok erre a lehetőségre. Julien korábban sokat segített nekem, idén pedig tagja lehettem a Seb jégkém csapatának a Montén. Japán nagy kihívás lesz, rengeteg tanulnivalóval, de igyekszem a legjobb tudásomat nyújtani, és próbálom kihozni a legtöbbet a lehetőségből. Szeretnék végül köszönetet mondani az M-Sportnak, Pierre-Louis Loubet-nek és a támogatóinknak az idei szezonért és a közösen elért jó eredményekért. 

Friss