2024. április 20. 11:59

KezdőlapWRCRossel ennél jobb hírt már nem is kaphatott csapatától

Rossel ennél jobb hírt már nem is kaphatott csapatától

-

Yohan Rossel idén a WRC2-es bajnokság negyedik helyén zárt azt követően, hogy tavaly WRC3-as világbajnok lett, és sikeres szezonja után jövőre is a WRC2-ben versenyezhet. 

A 27 éves francia versenyző már mind a hét WRC2-es futamát teljesítette, és 98 ponttal fejezte be a sorozatot, mellyel a negyedik helyen zárt. Rossel idén Horvátországban és Portugáliában nyerni tudott, míg Spanyolországban második, Belgiumban harmadik, a Montén hatodik, Szardínián pedig 11. helyen zárt. 

A privát PH Sport a sikeres szezon után közölte a francia versenyzővel, hogy 2023-ban is a WRC2-ben indulhat. 

“Megerősíthetem, hogy 2023-ban is a WRC2-ben állok rajthoz – jelentette be nyilvánosan is a francia pilóta. – Spanyolországban nagyon jó tempónk volt, de egy defekt miatt nem tudtunk már a győzelemért harcolni. Ebben a kategóriában mindennek tökéletesen kell alakulnia, hogy legyen esélyed nyerni. Ez nálunk Horvátországban és Portugáliában alakult így.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rossel tavaly a Montén győzelemmel kezdte a WRC3-as bajnokságot, majd Szardínián és Belgiumban is nyerni tudott, Portugáliában és Monzában második, Horvátországban pedig harmadik volt. Így a szezon végén 3 ponttal előzte meg Kajetan Kajetanowiczot, és lett világbajnok. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss