2024. április 20. 17:53

KezdőlapWRCJapánban leplezi le a Toyota új fegyverét, egy legendával a kormány mögött 

Japánban leplezi le a Toyota új fegyverét, egy legendával a kormány mögött 

-

A Japán Rallyn is lesz olyan dolog, amire érdemes lesz figyelni, mert a Toyota Gazoo Racing a WRC szezonzárón leplezi le Rally2-es autóját, melyet egy legenda vezethet először. 

A Toyota teljesen csendben, titokban fejlesztette ki legújabb fegyverét, egy Rally2-es autót, annak ellenére, hogy a gyártó és maga Jari-Matti Latvala csapatvezető is titkolta ennek valódiságát. 

Mostanra azonban kiderült, hogy a Rally2-es programot éppen a Toyota hazájában, Japánban jelentik be, valamint be is mutatják a megépült autót. 

Az első Rally2-es járművet pedig a négyszeres világbajnok, Juha Kankkunen mozgathat meg először nyilvánosság előtt a Japán Rally idején. 

Akio Toyoda, a japán gyártó vezérigazgatója a Car Watch helyi weboldalnak elárulta, hogy Kankkunen a szombati nap végén gördül az érdeklődők elé egy Rally2-es autóval. 

A szezonzáró WRC futamon azonban a csapat korábbi vezetője, Tommi Makinen is akcióba lendül, ő azt a hidrogén hajtású Yarist fogja vezetni, melyet Kankkunen a belga Ypres Rallyn mutatott be. 

Japánban minden bizonnyal egy nagyszabású ünneplés is sorra kerül, miután a Toyota Gazoo Racing idén megvédte a gyártók vb címét a WRC-ben, míg Kalle Rovanpera az egyéni vb címet szerezte meg. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A versenyt november 10-13. között rendezik.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss