2024. április 19. 16:59

KezdőlapWRCPaddon nem hiszi, hogy a Hyundai versenyzője lesz

Paddon nem hiszi, hogy a Hyundai versenyzője lesz

-

A Hyundai jelenleg versenyzőket keres a 2023-as WRC szezonra, azonban a koreai gyártó korábbi versenyzője, Hayden Paddon nem hiszi, hogy lehetőséget kap. 

Hayden Paddon 2014 és 2018 között a Hyundai Motorsport gyári versenyzője volt, 2016-ban megnyerte az Argentín Rallyt és most is felvetődött neve a koreai gyártóval kapcsolatban, miután Ott Tanak bejelentette távozását, valamint Oliver Solberggel sem fog év végén hosszabbítani. 

Az Új-Zéland Rallyn a WRC2-es versenyt megnyerő pilóta azonban nem hiszi, hogy a Hyundai keresni fogja. 

“Természetesen szeretnék a Hyundai pilótája lenni ismét, de nem hinném, hogy megkeresnének – mondta Paddon az új-zélandi Stuff oldalnak. – Ha négy hónappal ezelőtt tudtuk volna, hogy miként alakul a helyzet a Hyundaijal, akkor a hazai versenyemre is más taktikát választottunk volna. Jóval gyorsabbak próbáltunk volna lenni. Akkoriban azonban még nem vetődött fel ilyen lehetőség, ezért a saját Hyundai i20 Rally2-es autómmal, minimális költségekkel álltunk rajthoz Új-Zélandon. Nem mutattuk meg, hogy mire is vagyunk valójában képesek.” 

Paddon maradt a márka mellett 2018 után is, és megépítette csapatával a Hyundai Konát, valamint továbbra is a koreai gyártó autójával folytatta a versenyzést. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Szomorú, hogy nem gondolkodnak komolyabban rólunk a Hyundainál, mert hiszem, hogy hasznos munkát tudnánk végezni. Felvettük a kapcsolatot a csapattal, és próbálunk velük WRC2-es programról is tárgyalni, de egyelőre nem érkezett válasz.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss