2024. április 25. 13:01

KezdőlapWRCVége Fourmaux karrierjének? 

Vége Fourmaux karrierjének? 

-

Amilyen katasztrofális volt Pierre-Louis Loubet tavalyi szezonja a Hyundaijal, épp oly szörnyű szezont mutatott be idén Adrien Fourmaux az M-Sportnál. 

Pierre-Louis Loubet tavaly nagyon rossz szezont zárt a Hyundai második csapatában, azonban az idei év során már az M-Sporttal indult hét futamon, és Görögországban két szakaszgyőzelmet aratott, valamint vezetni tudta a versenyt is. 

Amíg a 2019-es WRC2 bajnok ismét beindította karrierjét a fordos csapatban, addig idén Adrien Fourmaux okozott hatalmas csalódást, aminek következtében ki kellett hagynia az Acropolis Rallyt, és az Új-Zéland Rallyt is, majd Spanyolországban tudott visszatérni. 

Ez azonban a francia AutoHebdo magazin szerint az utolsó idei futama is lehet, a lap ugyanis kész tényként közli, hogy Fourmaux bár Új-Zélandhoz hasonlóan nevezve lett az M-Sport által Japánra is, azonban ezúttal is visszafogja vonni nevezést a csapat. 

Ezt erősíti a fiatal versenyző által adott rövid kommentár is. 

“Az Új-Zéland Rallyn is szerepeltem a nevezési listán.” – mondta Fourmaux. 

A fiatal francia versenyző Spanyolországban a legjobb M-Sport versenyző lett a nyolcadik helyen zárva. 

Amennyiben az M-Sport a japán nevezést is visszavonja Fourmaux-val kapcsolatban, könnyen lehet, hogy jövőre már nem fogja tudni folytatni gyári versenyzői karrierjét. 

Friss