2024. április 23. 19:24

KezdőlapWRCHuttunen bajban van a nehéz szezon miatt 

Huttunen bajban van a nehéz szezon miatt 

-

Jari Huttunen idén elég nehéz szezont teljesített a WRC2-ben az M-Sport csapatával, csupán két alkalommal állt dobogóra, míg hat versenyébeől kétszer pontot sem tudott szerezni. 

Jari Huttunen idén hat versenyen indult a WRC2-ben: Svédországban és Szardínián harmadik, Észtországban negyedik, Spanyolországban pedig sz ötödik helyen zárt a Rally2-es Ford Fiestával, míg Horvátországban csak a 18. lett, Belgiumban pedig kiesett. Jelenleg a bajnokság hetedik helyén áll. 

A Marcus Grönholm által menedzselt versenyző emellett rajthoz állhatott a Finn Rallyn egy Rally1-es Pumával, ahol rengeteg műszaki hiba után is a kilencedik lett. 

Huttunen most elárulta, hogy 2023-ra egyelőre nincs tervezett programja. 

“Jó kérdés, hogy mit fogok jövőre csinálni – mondta a finn versenyző a Rallit.fi oldalnak. – Jelenleg nincsenek tervek. Az eredményeknek magukért kellene beszélniük, azonban idén nem igazán sikerült jó eredményt elérnem. Amióta a Ford Rally2-es autójával versenyeztem, azon is gondolkoztunk, hogy miként lehetne Rally1-es autóba ülni, de az a nagy probléma, hogy jelenleg pénzünk sincs.” 

A 28 éves versenyző 2020-ban megnyerte a WRC3-as világbajnokságot, majd tavaly már a WRC2-ben állhatott év végén dobogóra a harmadik helyet megszerezve a Hyundaijal, ehhez képest az idei szezon valóban nem sikerült jól a Forddal. 

Friss