2024. április 24. 17:12

KezdőlapWRCJouhki: Komoly meglepetés lenne, ha Suninen nem kapna lehetőséget 

Jouhki: Komoly meglepetés lenne, ha Suninen nem kapna lehetőséget 

-

Timo Jouhki, Teemu Suninen menedzsere szerint nagy meglepetés lenne, ha versenyzője nem kapna 2023-ban lehetőséget a Hyundainál. 

Teemu Suninen tavaly ősszel ment a Hyundai csapatához, miután szakított az M-Sport csapatával és a szezonzáró Monza Rallyn már Ott Tanako helyettesítette. 

A finn versenyző idén csak a WRC2-ben indulhatott az i20 Rally2-vel, melynek fejlesztésében komoly eredményt elérve megnyerte a Spanyol Rallyt. 

A Hyundai jövőre pedig versenyzőket kényszerül keresni, miután Ott Tanak távozik a csapattól év végén, míg Oliver Solberg szerződését nem hosszabbítja meg a koreai gyártó, azonban Dani Sordonak sincs szerződése 2023-ra. 

Timo Jouhki, éppen ezért lenne meglepve, ha Teemu Suninen nem kapna lehetőséget jövőre. 

“A Hyundainak szüksége van új versenyzőkre 2023-ban – mondta Suninen menedzsere a finn Ilta-Sanom oldalnak. – Jelenleg csak Thierry Neuville rendelkezik szerződéssel a következő évre. Sordonak sincs szerződése, bár meglepne, ha nem próbálnának vele legalább részmunkaidős szerződést kötni. Ha megnézzük, hogy kik jöhetnek számításba a versenyzői ülésekre, akkor meglepne, ha Teemu nem kapna lehetőséget. Szerintem Sordoval nagyszerűen egészítenék ki egymást a részmunkaidős program során.” 

Julien Moncet megerősítette, hogy Teemu Suninen valóban a terveik között szerepel. 

“Megbízható és elég gyakorlattal rendelkező versenyzőt szeretnénk jövőre – mondta a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese. – Teemu a listánkon van, de ennél többet egyelőre nem tudok mondani. Szeretnénk, ha Suninen velünk maradna, mert idén nagyszerű munkát végzett.” 

A Hyundai listáján Suninen mellett Andreas Mikkelsen, Craig Breen, Kris Meeke, valamint Esapekka Lappi is szerepel.

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss