2024. április 19. 04:31

KezdőlapWRCFourmaux 2022-es szezonja igen látványosra sikerült (videó)

Fourmaux 2022-es szezonja igen látványosra sikerült (videó)

-

Adrien Fourmaux idei szezonja kataszrofálisra sikerült, annak ellenére, hogy 2021-ben még az M-Sport legigéretesebb versenyzőjének gondolta a közvélemény.

Monte-Carlo Rally 

Adrien Fourmaux tavaly szakaszgyőzelemig is jutott a Rally ilágbajnokságon, így a közvélemény az M-Sport egyik legigéretesebb tehetségének tartotta, azonban a Rally1-es autóval nem igazán tudott idén megbarátkozni, és sokszor hatalmas balesettel fejezett be egy hétvégét. 

A problémák már a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn elkezdődtek. A francia versenyző két szakasz után igen jó pozícióban, a negyedik helyen állt csütörtök este, azonban a péntek reggeli első szakaszon talán az év legnagyobb balesetét mutatta be. 

Svéd Rally 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A szezon második versenyén sem volt túl nagy szerencséje Adrien Fourmaux-nak. A francia versenyző óvatosabban vezetett a havas futamon, ami ellenére a hetedik helyen is állt, azonban végül motorhiba miatt nem tudott célba érni. 

Horvát Rally 

Ahogy a Montén, úgy Horvátországban is csak a harmadik szakaszig jutott Adrien Fourmaux. A francia versenyző a hatodik helyen állva ismét nagyot esett, ezúttal egy kertben ért véget a versenye. 

Portugál Rally 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A WRC szezon negyedik futamán, az év első murvás rendezvényén végre Adrien Fourmaux számára is akadt pozitívum. Nagyon óvatos vezetéssel, valamint egy defektet követően a kilencedik helyen ért célba. 

Szardínia Rally 

Az év második murvás versenyén a francia versenyző újabb balesettel hívta fel magára a figyelmet, ezúttal az ötödik helyen állva a szombati nap utolsó szakaszán zárult hétvégéje. 

Szafari Rally 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A szezon legnehezebb futamán ugyancsak óvatosan igyekezett vezetni a 27 éves versenyző, azonban így sem járt sikerrel, hiszen az ötödik szakaszon műszaki hiba miatt kiállni kényszerült a kilencedik helyről. Az M-Sport később megjavította a Fordot és Formaux végül a 15. helyen fejezte be a hétvégét. 

Észt Rally 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A gyors murvás verseny volt a legjobb futama idén Fourmaux-nak, aki egy megforgás után is csapata legjobbjaként a hetedik helyen ért célba. 

Finn Rally 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A szezon nyolcadik futamán sem járt sok sikerrel az M-Sport francia versenyzője, már a harmadik szakaszon megsérült kormánya, majd szervokormány probléma is fellépett, ami miatt a mezőny 39. helyére csúszott vissza a hetedikről. A folytatásban mindent igyekezett megtenni Fourmaux és végül a 18. helyen ért célba. 

Ypres Rally 

Fourmaux csaknem a verseny teljes egészében nagyon jól teljesített, az utolsó napon az ötödik pozícióban is állt, azonban az utolsó előtti szakaszon egy felhordáson megcsúszott és ismét esést mutatott be. 

Az újabb baleset után pedig a hivatalos indoklás szerint nem sikerült megjavítani az Acropolis Rallyig a francia versenyző Fordját, így az M-Sport nem indította a görög versenyen, bár a hétvégét a csapattal töltötte a versenyen.  

Az Új-Zéland Rallyra bár már nevezte ismét Malcolm Wilson csapata a francia versenyzőt, végül közösmegegyezéssel úgy döntöttek, hogy a nevezést visszavonják. 

Spanyol Rally 

Két hónap kihagyás után Fourmaux visszatért a szezon utolsó előtti versenyén, és a nyolcadik helyen zárva végül az M-Sport legjobb eredményét érte el Spanyolországban. 

Mint később kiderült a szezon utolsó előtti versenye egyben Fourmaux utolsó idei rendezvénye is volt, mivel az M-Sport költségvetési okokból visszavonta Japán Rallyra leadott nevezését, ugyanakkor a csapat hangsúlyozta, hogy 2023-ban is számít a francia versenyzőre. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Adrien Fourmaux Japán előtt a bajnokság 16. pozícióját foglalja el mindössze 13 megszerzett ponttal. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss