2024. április 19. 18:12

KezdőlapWRCHivatalos: Formaux nem indulhat Japánban

Hivatalos: Formaux nem indulhat Japánban

-

Az M-Sport közleményt adott ki arról, hogy Adrien Fourmaux mégsem indul a jövő hétvégi szezonzáró Japán Rallyn.

Eddig csak sajtóértesülés volt, mára már tény, hogy a francia versenyző nem lesz ott a Japán Rally rajtjánál.

„Sajnos megerősíthetjük, hogy Adrien Fourmaux nem indul a jövő heti Japan Rallyn. A távoli eseményekhez kapcsolódó magas költségek miatt a csapat és Adrien úgy érzik, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy Adrien 2023-as programjára összpontosítson az M-Sporttal a WRC-ben, valamint annak fejlesztési projektjeire” – áll a csapat közleményében.

Ezzel az M-Sport csak két autóval lesz ott az év utolsó versenyén. Gus Greensmith és Craig Breen lép csak pályára. A harmadik Ford Puma Rally1-et Jourdan Serderidis vezeti majd, de a csapat fizetős versenyzője örülhet ha a WRC2-es autókat meg tudja közelíteni…

Malcolm Wilson is megerősítette, hogy a döntés kizárólag financiális okokra vezethető vissza: „Ez csak a költségvetés miatt van. Nincs is mit mondani. Év vége van és a költségvetés, mint mindig, most is karcsú” – mondta a csapatvezető.

Adrien Fourmaux szezonja ezzel sajnos méltó befejezést kap. A monte-carlói, horvátországi, olaszországi és belgiumi balesetek és a svédországi technikai hiba után az M-Sport az Acropolis Rallyn és az Új-Zéland Rallyn kispadra ültette, de a múlt hónapban Spanyolországban visszatért, és összetettben a nyolcadik helyen végzett, illetve korábban Észtországban hetedik lett.

A döntés – a közlemény ellenére is – felerősíthetné azokat a várakozásokat, hogy Adrien Fourmaux-val jövőre nem számol a csapat, de Wilson ezt egy mondattal határozottan cáfolta:

„Adrien a csapat része lesz a következő szezonban.”

A Japán Rally amúgy is elég karcsú nevezési listája ezzel még rövidebb lett. Ez a tény, illetve az, hogy az M-Sport a költségekre hivatkozik, méginkább érthetővé teszi, hogy még mindig nincs 2023-as WRC versenynaptár, aminek elfogadása a hírek szerint a tengerentúli futamok magas költségei miatt nem történt még meg.

M-Sport Spanyol Rally
foto: M-Sport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss