2024. március 29. 03:17

KezdőlapWRCLoubet: A több verseny kevesebb nyomást jelentene 

Loubet: A több verseny kevesebb nyomást jelentene 

-

Pierre-Louis Loubet az idei hét versenyt követően 2023-ban szeretne több futamon indulni, amit kisebb nyomásnak is gondol a francia fordos. 

Pierre-Louis Loubet idén szerződött az M-Sporthoz a Hyundaitól, ahol kataszrofális szezont mutatott be 2021-ben. A fordos csapattal azonban ismét sikeres útra lépett, Görögországban megszerezte első szakaszgyőzelmeit, és vezette is a versenyt, majd a negyedik helyen ért célba, ahogy Szardínián is. 

A sikeresnek tekinthető idei szezon után pedig úgy gondolja a francia versenyző, hogy, ha jövőre több versenyen indulhatna, akkor kisebb lenne rajta a nyomás is. 

“Idén hét versenyen indultam, ami tulajdonképpen kéthavonta egy futamot jelent – mondta Loubet a WRC hivatalos oldalának. – Ha a teljes szezonban indulhatnék, akkor kisebb nyomás is lenne rajtam. Amikor csak néhány versenyen indulsz, akkor tudod, hogy kevesebbszer is tudod megmutatni a tudásod. Úgy érzem, hogy az idei szezon után megérdemelném a teljes idényt is.” 

Loubet idén csak Észtországban és Finnországban esett ki. 

“Észtországban egy nehéz helyen sikerült eltalálnunk egy sziklát, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagy hibák nélkül teljesítettük ezt az évet. Emiatt nagyon boldog vagyok. Amilyen mélyről indultam, jó dolog, hogy idén szakaszokat tudtam nyerni. Spanyolországban az első napon bár veszítettem egy percet, de később jó csatákat vívtunk, különösen a Power Stage-en, így megmutattuk azt is, hogy mennyire vagyunk jók aszfalton is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss