2024. március 29. 11:30

KezdőlapWRCSuninen kipróbálta a Rally1-es Hyundait 

Suninen kipróbálta a Rally1-es Hyundait 

-

Teemu Suninen tesztelhette a Hyundai Motorsport Rally1-es autóját, a finn versenyző először ülhetett a hibrid autóba. 

A Rallit.fi oldal információja szerint Teemu Suninen ezen a héten tesztelhette a Hyundai i20 N Rally1-es autót a gyártó finn tesztterületén, a gyakorlást igyekeztek minél nagyobb titokban megrendezni, azonban néhányan így is értesültek róla és a megjelent képek bizonyították, hogy a koreai gyártó WRC2-es versenyzője és navigátora, Mikko Markkula ül a hibrid autóban. 

Teemu Suninen is szerepel azon listán, melyre a Hyundai a lehetséges 2023-as Rally1-es versenyzőket írta fel, így a teszt nagyon fontos volt ebből a szempontból. 

A finn versenyző még a Japán Rallyn is a WRC2-ben áll rajthoz, ahol idén a csapat Rally2-es autóját segített fejleszteni. 

Miután a Dirtfish kész tényként közölte, hogy Esapekka Lappi jövőre a Hyundaihoz igazolt és teljes szezont megy a Rally Világbajnokságon, így Suninen vélhetően Dani Sordoval felváltva a harmadik autót vezethetné részmunkaidőben, amennyiben a csapat előlépteti. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss