2024. április 26. 06:44

KezdőlapWRCSuninen: Erre nem tudtam nemet mondani 

Suninen: Erre nem tudtam nemet mondani 

-

Teemu Suninen első ízben próbálhatta ki a Hyundai Motorsport hibrid Rally1-es autóját, a finn versenyző bízik benne, hogy 2023-ban erre lesz lehetősége versenyen is. 

Teemu Suninen idén a WRC2-ben versenyzett a Hyundai csapatával, a csaták mellett pedig a Rally2-es i20-at is fejlesztette. 

A finn versenyző a héten kipróbálhatta a a Rally1-es Hyundait is egy teszten. 

“A Hyundai megkérdezte, hogy készen állok-e egy tesztre a hibrid autóval – mondta Teemu Suninen a Dirtfishnek – Erre nyilván nem tudtam nemet mondani. A tesztet nagyon élveztem, nagyon jó volt ismét erős, komoly aerodinamikai csomaggal rendelkező autót vezetni, de nagyszerű volt kipróbálni a hibrid energiát is.” 

Suninen az egyike azoknak, akik pályáznak a Hyundai fő csapatának egyik helyére Thierry Neuville csapattársaként, és a finn pilóta bízik benne, hogy a teszt után lehetőséget is fog kapni 2023-ban, hogy versenyen is kipróbálja a Rally1-es autót. 

“A célom továbbra is az, hogy teljes szezonban versenyezhessek a Rally1-es autóval, de elégedett lennék a részmunkaidős lehetőséggel is.Tudom, hogy egyes versenyeken elég gyors tudnék lenni, különösen murván, például Portugáliában vagy Szradínián. Azt hiszem a Hyundai bízik bennem és ezért is kaptam a lehetőséget a tesztre. Azt hiszem, tudnék segíteni a Rally1-es autó fejlesztésében is.” 

A szezonzárón ismét a Rally2-es autót vezetheti Japánban, ahol jó szereplésben bízik. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“A Japán Rally egy különleges verseny lesz. Ott voltam a tesztversenyen, amit a WRC naptárba kerülés előtt tartottak. Bejártam a pályákat, és bár most fordított irányba kell menni, ráadásul sok az új pálya is, némi tapasztalatom már van. A versenyzőknek hatalmas kihívás lesz, mert sok a szűk pálya, melyek tele vannak kanyarral. Nem fog beleférni még egy kis hiba sem. Korábban azt hallottam mindig, hogy Korzikán sok a kanyar, de Japán még ezen is túl tesz.” 

A Hyundai Motorsport a Dirtfish információja szerint már leigazolta Thierry Neuville mellé Esapekka Lappit, bár hivatalos megerősítés még nem történt. A harmadik Rally1-es autót pedig a pletykák szerint Dani Sordo vezethetné felváltva valakivel, aki akár Suninen, Andreas Mikkelsen, Mads Ostberg, Kris Meeke is lehet.

Friss