2024. április 25. 18:35

KezdőlapWRCMoncet: Mindig tudtuk, hogy nehéz lesz az idei szezon 

Moncet: Mindig tudtuk, hogy nehéz lesz az idei szezon 

-

A kezdeti nehézségek és későn elkészült Rally1-es autó miatt a Hyundai Motorsport tisztában volt vele, hogy idén nehéz szezon vár rájuk, azonban komoly lemaradást behozva sikerült megközelíteniük legnagyobb riválisukat, a Toyotát. 

A Hyundai Motorsport komoly nehézségek közepette kezdte az idei WRC szezont, hiszen koreából későn érkezett az engedély a Rally1-es autó elkészítésére, majd Thierry Neuville hatalmas tesztbalesete hátráltatta a felkészülést. Mindez meg is látszott a Monte-Carlo Rallyn nyújtott teljesítménnyel, majd kemény munkával sikerült komoly előrelépést bemutatniuk, és idén négy versenyt is tudott a Hyundai nyerni a szezonzáró Japán rally előtt. 

“Mindig tudtuk, hogy nagyon nehéz szezonunk lesz 2022-ben, de ez gyakran előfordul egy csapattal egy új szabályrendszer megjelenésekor – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese. – Természuetesen szerettünk volna a vb címekért harcolni, de azt gondolom, a kezdeti nehézségek után elégedettek lehetünk az idei szezonal és a Hyundai i20 N Rally1 fejlesztésével. Négy győzelmet arattunk idén eddig és minden felületen megmutattuk gyorsaságunkat. Japánban ismét egy kifogástalan autót szeretnénk versenyzőinknek biztosítani, hogy képesek legyünk egy erős teljesítményt elérni, ami után pozitívan mehetünk a téli szünetre. Az idei ötödik győzelmünk fantasztikus befejezése lenne 2022-nek és komoly erőt adna 2023-ra.” 

A koreai gyártó idén Szardínián, Finnországban és Belgiumban tudott Ott Tanak révén nyerni, míg Thierry Neuville Görögországban zárt az első helyen, ahol a csapat az első hármas győzelmét is ünnepelhette.

A Japán Rallyt november 10-13. között a Rally Világbajnokság utolsó 2022-es versenyeként rendezik összesen 19 szakaszon, melyek hossza 283.27 km lesz.     

Friss