back to top
2024. május 06. 10:43

KezdőlapWRCOgier: Nagy csalódás volt a Japán Rally lemondása 

Ogier: Nagy csalódás volt a Japán Rally lemondása 

-

Sébastien Ogier nagy csalódásként élte meg, hogy a Japán Rallyt az elmúlt két évben le kellett mondani a világjárvány miatt, mivel a Toyota Gazoo Racing versenyzőjeként már korábban is szeretett volna indulni csapata házájában. 

Sébastien Ogier Dani Sordohoz hasonlóan már versenyzett Japánban, igaz, amíg a spanyol Hyundai pilóta négyszer, addig a nyolcszoros világbajnok csak 2010-ben, akkor azonban nyerni is tudott a Citroen versenyzőjeként. 

“A Toyota versenyzőjeként kiemelt fontosságú ez a verseny számunkra, éppen ezért volt nagy csalódás, hogy 2020-ban és 2021-ben sem lehetett megrendezni a járvány miatt – mondta Sébastien Ogier. – Egyszer korábban már versenyeztem ebben az országban és nagyszerű emlékeket szereztem, hiszen nyerni tudtam 2010-ben. Ezért kisebb nyomást érzek magamon, hiszen korábbi győztesnként szeretném megőrizni a 10%-os teljesítményemet. Az iudei verseny azonban más lesz, mint 12 éve, és teljesen más kihívást is tartogat. Azonban mindig szerettem úgy indulni egy versenyen, hogy minden riválissal együtt a nulláról indulunk. Biztos vagyok benne, hogy idén nagyon különleges versenyen vehetünk részt.” 

2010-zel ellentétben az idei versenyen murva helyett aszfalton kell vezetniük a versenyzőknek.

Sébastien Ogier a szezonzáró versenyen indul először új navigátorával, Vincent Landais-val.

A Japán Rallyt november 10-13. között a Rally Világbajnokság utolsó 2022-es versenyeként rendezik összesen 19 szakaszon, melyek hossza 283.27 km lesz.   

Friss