2024. április 19. 08:34

KezdőlapWRCSordo: A pályabejáráson és az itineren múlik a jó eredmény 

Sordo: A pályabejáráson és az itineren múlik a jó eredmény 

-

Dani Sordo tizenkét év után tér vissza a Japán Rallyra, amely azonban teljesen új lesz a spanyol versenyző számára is, hiszen korábban még murvás pályákon vezetett a felkelő nap országában. 

Dani Sordo 2006 és 2010 között már versenyzett Japánban Sébastien Loeb csapattársaként a Citroennel, és 2007-ben a második helyet szerezte meg. 

Akkoriban azonban még murván került sor a futamra, így az idei aszfaltos verseny a spanyol pilóta számára is új lesz. 

“Már versenyeztem Japánban, de akkor még murvás futam volt – mondta Dani Sordo. – Kíváncsian várom az aszfaltos szakaszokat, melyekről annyit tudtunk meg, hogy nagyon szűk pályák és nehezek. Ha nem tudod egy verseny előtt, hogy mire számíts, az mindig nagyobb kihívást jelent. Sok videót kell nézve kell készülnöd. A pályabejárás és a kitűnő itiner lesz a kulcsa a jó hétvégének. Mint mindig, ezúttal is szeretnénk dobogón zárni, és ezáltal egy jó eredményt elérni a csapat számára.” 

Dani Sordo idén négy alkalommal indult WRC futamon és Portugáliában, Szardínián, valamint Görögországban is a harmadik helyen zárt. Első idei aszfaltos futamán, Spanyolországban azonban csak az ötödik lett. 

A Japán Rallyt november 10-13. között a Rally Világbajnokság utolsó 2022-es versenyeként rendezik összesen 19 szakaszon, melyek hossza 283.27 km lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss