back to top
2024. május 08. 16:52

KezdőlapWRCTanak: Szeretnénk jó eredménnyel búcsúzni 

Tanak: Szeretnénk jó eredménnyel búcsúzni 

-

Ott Tanak és Martin Jarveoja utolsó versenyére készül a Japán Rallyn a Hyundaijal, ezért szeretnének jó eredményt elérni az aszfaltos futamon. 

Ott Tanak idén három győzelmével jó eséllyel pályázik arra, hogy a Hyundai versenyzői közül a legjobb eredményt érje el. A 2019-es világbajnok 21 ponttal előzi meg a szezonzáró Japán Rally előtt csapattársát, Thierry Neuville-t a második helyen. 

Az észt versenyző a Spanyol Rally után bejelentette, hogy távozik a koreai gyártótól, ezért egy jó eredménnyel zárná le a három éves közös munkát. 

“A Japán Rally komoly kihívás elé állít minket, mert egy teljesen új verseny lesz, melyről nem sok információnk van – mondta Ott Tanak. – Éppen ezért kimelet fontosságú lesz a pályabejárás, ahol igyekszünk a legtöbb információt begyűjteni. Három év után ez lesz az utolsó versenyem a Hyundaijal, ezért fontos lesz, hogy megfelelő eredménnyel tudjunk búcsúzni. Bízunk benne, hogy hamar megtaláljuk a jó tempót és akkor lehetőség lesz egy szép búcsúra.” 

A Japán Rallyt november 10-13. között a Rally Világbajnokság utolsó 2022-es versenyeként rendezik összesen 19 szakaszon, melyek hossza 283.27 km lesz.   

Friss