2024. április 20. 15:47

KezdőlapWRCKiderült, hogy került civil autó a japán gyorsaságira 

Kiderült, hogy került civil autó a japán gyorsaságira 

-

Az FIA befejezte vizsgálatát azzal kapcsolatban, hogy a Japán Rally negyedik szakaszán Sami Pajari egy civil autóval találkozott és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. 

A Japán Rally negyedik szakaszán Emil Lindholm, Teemu Suninen és Sami Pajari is találkozott egy civil autóval közvetlenül azelőtt, hogy Crasig Breen balesete miatt piros zászló lépett volna érvénybe. 

Az FIA azonnal vizsgálatot indított az ügyben, és megkérte a versenyzőket, hogy ne beszéljenek az incidensről a médiának. 

A vizsgálat befejeződött és kiderült, hogy a szakasz egy olyan elágazásában hajtott a civil jármű a pályára, ahol a szervező állítása szerint szalaggal lezárták a bejáratot, azonban az FIA által megnézett belső felvételek alapján sem az előfutók, sem pedig a versenyzők idején nem volt lezárva a kereszteződés, csupán az egyik fa törzsén volt látható a szalag, de az nem volt kifeszítve, így elképzelhető, hogy a civil nem is tudta, hogy gyorsaságira hajt. Sportbíró, vagy más biztonsági személyzet pedig nem volt az elágazásban.

Amint értesültek a szervezők a civil autó pályára hajtásáról egy fotós segítségével a legrövidebb úton kivezették a gyorsasági szakaszról, azonban a WRC2-es versenyzők mezőnyének eleje így is találkozhatott velük.

Az FIA elmarasztalta a szervezőket és utasították őket, hogy a jövőben szigorítsák a biztonsági intézkedéseket. Mivel több ilyen incidens nem történt, így ezt valóban meg is tették a versenyrendezők. 

Az FIA az ügyet továbbította a versenyszakaszok lezárásáért felelős bizottságának, míg a szevezőknek elmondták, ha még egy ilyen eset előfordulna, azonnal leállítják a versenyt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss