2022. december 06. 21:08
KezdőlapWRCKiderült, hogy került civil autó a japán gyorsaságira 

Kiderült, hogy került civil autó a japán gyorsaságira 

-

- Hirdetés -

Az FIA befejezte vizsgálatát azzal kapcsolatban, hogy a Japán Rally negyedik szakaszán Sami Pajari egy civil autóval találkozott és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. 

A Japán Rally negyedik szakaszán Emil Lindholm, Teemu Suninen és Sami Pajari is találkozott egy civil autóval közvetlenül azelőtt, hogy Crasig Breen balesete miatt piros zászló lépett volna érvénybe. 

- Hirdetés -

Az FIA azonnal vizsgálatot indított az ügyben, és megkérte a versenyzőket, hogy ne beszéljenek az incidensről a médiának. 

A vizsgálat befejeződött és kiderült, hogy a szakasz egy olyan elágazásában hajtott a civil jármű a pályára, ahol a szervező állítása szerint szalaggal lezárták a bejáratot, azonban az FIA által megnézett belső felvételek alapján sem az előfutók, sem pedig a versenyzők idején nem volt lezárva a kereszteződés, csupán az egyik fa törzsén volt látható a szalag, de az nem volt kifeszítve, így elképzelhető, hogy a civil nem is tudta, hogy gyorsaságira hajt. Sportbíró, vagy más biztonsági személyzet pedig nem volt az elágazásban.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Amint értesültek a szervezők a civil autó pályára hajtásáról egy fotós segítségével a legrövidebb úton kivezették a gyorsasági szakaszról, azonban a WRC2-es versenyzők mezőnyének eleje így is találkozhatott velük.

Az FIA elmarasztalta a szervezőket és utasították őket, hogy a jövőben szigorítsák a biztonsági intézkedéseket. Mivel több ilyen incidens nem történt, így ezt valóban meg is tették a versenyrendezők. 

Az FIA az ügyet továbbította a versenyszakaszok lezárásáért felelős bizottságának, míg a szevezőknek elmondták, ha még egy ilyen eset előfordulna, azonnal leállítják a versenyt. 

Friss